TUI hisseleri hızla değerlenmeye başladı

TUI hisseleri hızla değerlenmeye başladı

ABONE OL
11:44 - 08/10/2021 11:44
TUI hisseleri hızla değerlenmeye başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Tur operatörü TUI’nin hisseleri düşüş trendinin ardından şimdi yukarıya doğru çıkıyor.

Dünya turizm piyasalarındaki 2022 hareketliliği TUI hisseleri için dönüm noktası olabilir.

Dünya nüfusunun aşılanmasındaki küresel ilerleme, ülkeleri yönetenleri rahatlattı. Destinasyonlar arka arkaya açılıyor. En en son olarak önemli ABD pazarıda harekete geçti. Bu gelişmeler tabii ki sadece insanlara değil, seyahat endüstrisine ve hissedarlarına da yeniden umut veriyor. Bu doğrultuda geçtiğimiz günlerde TUI hissesinde de buna paralel bir hareket gözlemleniyor.

Daha iki ay önce Eylül ortasında, hisse 3,23 EUR ile yılın en düşük seviyesine ulaşmıştı. Şimdi ise yine 4.12 civarında.

Bu muazzam bir sıçrama.

Bu sıçramayı destekleyen verilerin başında piyasaların tünelin ucundan ışığı yeniden görmeye başlaması geliyor.

Alman turizm sektörü 2022’den çok umutlu.

Federal Almanya’da seyahat acentalarında da artış eğilimi devam ediyor: Oteller, uçak ve turizm şirketleri yılın son aylarınının satışlarının beklenin çok üzerinde seyrettiğini bildirdiler.

Yapılan son bir ankete göre, sektördeki ruh hali yaz sezonunun ardından düzeldi. Bütün sektörlerdeki şirketlerinin yöneticileri artık yine plan yapabiliyorlar. Şirketlerin yüzde 38’i ekonomik durumlarını çok iyi, yüzde 19’u hatta çok güvenli, yüzde 34’ü tarafsız ve yüzde 10’u kendilerini tehlikede veya çok tehlikede olarak değerlendiriyor.

Alman uzmanlara göre, turizm sektörü için olumlu beklentiler ve satışlardaki artış eğilimi devam ediyor. Resim: © TUI Group

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.