TUI 100 yeni otel ve 6 yeni yolcu gemisi inşa etmeyi planlıyor

TUI 100 yeni otel ve 6 yeni yolcu gemisi inşa etmeyi planlıyor

ABONE OL
10:04 - 07/01/2022 10:04
TUI 100 yeni otel ve 6 yeni yolcu gemisi inşa etmeyi planlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

TUI büyümek istiyor ve bunu başarmak için yeni bir çığır açıyor. Pandemi yüzünden ciddi sıkıntılar yaşatan dünyanın en büyük tur operatörü grubu son yıllarda mecburen küçülme pozisyonuna geçmişti. TUI grubu için şimdi büyüme zamanı başlıyor.

TUI kararlı ve artık hızlıca büyümek için kolları sıvadı. Büyüme stratejisi için kendi yatırım fonlarını oluşturulacak. Geçmişte olduğu gibi yeni otelleri büyük ölçüde kendi finanse etmek yerine, turizm grubu artık yatırımcılardan gelen fonları kullanacak.

TUI’nin planları büyük

Piyasa uzmanlarına göre önümüzdeki yıllarda TUI grubu 100’den fazla yeni otel ve en az altı yeni yolcu gemisi inşa etmeyi planlıyor. Grup, yüksek borçları (Eylül sonunda net yaklaşık 5 milyar avro) yüzünden kendi kaynakları ile bu tür yatırımların altından kalkamayacağı için TUI şimdi başka bir finansman modeli planlıyor.

TUI Grubu kendi fonlarını kuruyor

Almanya’nın önemli ekonomi dergisi WirtschaftsWoche’ye daha önce yapılan bir duyuruya göre, TUI’nin strateji direktörü Peter Krüger, “Piyasada yeterli para var ve grubumuza zaten çok özel ilgili duyan yatırımcılar mevcut” demişti.

Krüger, yeni sistemi bir “kazan-kazan takımyıldızı” olarak görüyor. Buna göre, TUI başlamış veya bitmiş oteller arıyor ve bunları bittikten sonra işletiyor. Aynı şekilde yeni otel projelerinide sıcak bakıyor ve proje aşamasından sonra inşasını gerçekleştirip işletiyor.

WiWo’ya verdiği açıklamada Krüger şöyle devam ediyor:

“Grubumuzun hizmet ağı entegrasyonu yatırımcılar için risklerin çoğunu ortadan kaldırıyor, TUI yalnızca Hilton, Accor veya diğer otel grupları gibi odaları pazarlamakla kalmıyor. Havayolumuz ve tur operatörlerimiz sayesinde, müşterileri en uygun şartlarda tatil destinasyonuna ulaştırıyoruz.”

TUI’nin Baş Strateji Sorumlusu Krüger, 2017 yılına kadar Deutsche Bank’ta yatırım bankacısı olarak çalıştı, bu nedenle finans dünyasında uzman olarak kabul görüyor.

Ancak bazı özel yatırımcılar için TUI hisseleri sıcak bir konu olmaya devam ediyor. TUI’nin hisseleri hala düşüş trendi seviyesinden yukarı çıkmayı bekliyor. Bugünkü hisse değeri 3.09 olan TUI hisselerinin teknik anlamda rahatlaması için 3,20 EUR’nun üzerinde seyretmesi önem arz ediyor. Resim: © TUI Group

TOUREXPI tarafından geçilen TUI 100 yeni otel ve 6 yeni yolcu gemisi inşa etmeyi planlıyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. TUI 100 yeni otel ve 6 yeni yolcu gemisi inşa etmeyi planlıyor haberi web sayfamıza otomatik olarak TOUREXPI sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan TUI 100 yeni otel ve 6 yeni yolcu gemisi inşa etmeyi planlıyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.