Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı'ndan Yaptırım Uyarısı

Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı'ndan Yaptırım Uyarısı

ABONE OL
21:34 - 10/11/2019 21:34
Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı'ndan Yaptırım Uyarısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O’Brien, “Türkiye eğer S-400’lerden kurtulmazsa büyük olasılıkla yaptırımlara maruz kalacak” dedi.

CAATSA yaptırımlarının Kongre’den partilerüstü şekilde büyük bir çoğunlukla geçeceğini belirten O’Brien Türkiye’nin yaptırımlarının etkisini hissedeceğini kaydetti.

O’Brien, “bunu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a net olarak ilettik” ifadesini de kullandı.

O’Brien, bu açıklamaları Amerikan CBS televizyon kanalında yayınlanan “Face The Nation” adlı programda yaptı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı, “NATO’da S-400’e yer yok. NATO’da etkili bir Rus askeri siparişine yer olamaz. Bu mesaj Cumhurbaşkanı Washington’a geldiğinde de Başkan tarafından net bir biçimde iletilecek” dedi.

Robert O’Brien bununla birlikte, “Türkiye Avrupa’daki ortaklarımız ve bizim için jeopolitik olarak çok önemli bir rol oynuyor. Boğaz’ın iki yanından Karadeniz’e doğru uzanıyor. Romanya, Bulgaristan gibi NATO müttefikimiz olan Karadeniz güçleri var. Yani Türkiye’yi bir NATO müttefiki olarak kaybetmek Avrupa ya da Amerika için iyi olmaz” ifadelerini de kullandı.

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.