Trump’ın G7 Toplantısında Gündem Dünya Sağlık Örgütü ve Ekonomi

Trump’ın G7 Toplantısında Gündem Dünya Sağlık Örgütü ve Ekonomi

ABONE OL
05:10 - 17/04/2020 05:10
Trump’ın G7 Toplantısında Gündem Dünya Sağlık Örgütü ve Ekonomi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Başkan Donald Trump, G7 ülkelerinin liderleriyle video konferans yöntemiyle yapılan toplantıya başkanlık etti. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre gündem, Dünya Sağlık Örgütü’ne ilişkin ”şeffaflık” eleştirileri ve ekonomik toparlanmaydı.

Liderlerin 16 Mart’ta yapılan toplantıdan bu yana Corona virüsü salgınıyla ortak mücadele kapsamında eşgüdümlü çabaları gözden geçirdiği, sağlık, güvenlik ve refahın yeniden tesisi için atılacak adımları görüştüğü belirtildi.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre G7 liderleri, Corona salgınının yol açtığı sağlık kriziyle ve bu krizin neden olduğu insani ve ekonomik felaketle dünya çapında güçlü ve eşgüdümlü şekilde mücadelenin sağlanması, güçlü ve sürdürülebilir toparlanmanın başlatılması için gereken her önlemi alma konusunda kararlılıklarını dile getirdi.

Liderler, G7 ülkelerinin Dünya Sağlık Örgütü’ne (WHO) yılda 1 milyar dolardan fazla katkıda bulunduklarının altını çizdi. Görüşmede Dünya Sağlık Örgütü’nün süreçte yeterince şeffaf olmadığı, salgını başından bu yana yanlış yönettiği konusuna odaklanıldı. Liderler kapsamlı bir değerlendirme ve reform süreci çağrısında bulundu.

G7 liderleri Corona salgınıyla mücadele kapsamında, epidemiyolojik verileri ve bu alanda en iyi uygulamaları paylaşarak, araştırma verilerini ve sonuçlarını kamuoyuna açarak ve dünyanın en güçlü teknolojik kaynaklarına erişim sağlayarak, araştırma ve uzmanların tek bir havuzda birleştirilmesi çabalarını da görüştü.

Toplantıda G7 ülkelerinin ilgili bakanlarından, bütün üye ülkelerin ekonomik büyümeyi daha dayanıklı sağlık sistemleri ve güvenilir tedarik zincirleri zeminine oturtarak güvenli bir şekilde yeniden faaliyete geçme sürecine hazırlık yapmaları için birlikte çalışmaları istendi.

VOA tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.