Trump yalan söylemiş: Saldırıda 11 ABD askeri yaralanmış…

Trump yalan söylemiş: Saldırıda 11 ABD askeri yaralanmış…

ABONE OL
06:23 - 17/01/2020 06:23
Trump yalan söylemiş: Saldırıda 11 ABD askeri yaralanmış…
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD Merkez Komutanlığı, İran füze saldırılarında 11 ABD askerinin yaralandığını duyurdu. Saldırıdan 14 saat sonra ulusa sesleniş konuşması yapan Trump, ‘Hiçbir Amerikalı personel yara almadı ve erken uyarı sistemi çok iyi çalıştı’ demişti.

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), İran’ın Irak’taki ABD üslerine düzenlediği füze saldırısı sonucu oluşan bilançoyu açıkladı.

CENTCOM Sözcüsü, İran’ın yaptığı saldırıda 11 ABD askerinin yaralandığını ve beyin sarsıntısı belirtileri nedeniyle tedavi gördüğünü duyurdu.

ABD Başkanı Donald Trump’ın emriyle Kasım Süleymani, Irak’ın başkenti Bağdat’ta öldürülmüştü. ABD’ye karşı Tahran Yönetimi, Irak’taki ABD üslerine balistik füzelerle saldırı düzenlemişti.

Saldırının ardından İran devlet televizyonu 80 ABD’linin öldüğünü iddia ederken, Trump ise, hiçbir ABD ve Irak askerinin ölmediğini, üslerde ise hasar olduğunu duyurmuştu.

 

soL haber portalı tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.