Trump ve Putin’den Ortak ‘İşbirliği Mesajı’ 

Trump ve Putin’den Ortak ‘İşbirliği Mesajı’ 

ABONE OL
23:10 - 25/04/2020 23:10
Trump ve Putin’den Ortak ‘İşbirliği Mesajı’ 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ender rastlanan ortak bir açıklama yayınladı. Açıklamada, İkinci Dünya Savaşı’nda Amerikan ve Rus ordularının Naziler yönetimindeki Almanya’ya karşı işbirliği içine girmek için Elbe Nehri’nde buluşmasının 75’inci yıldönümü anılıyor.

Beyaz Saray’ın resmi internet sayfasında 25 Nisan Cumartesi günü, ‘Elbe’deki Buluşmanın 75’inci Yıldönümü Anısına Başkan Donald J. Trump ve Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ortak Açıklaması’ başlığıyla yayınlanan metinde, “Elbe Ruhu, daha büyük amaçlar uğruna, ülkelerimizin farklılıkları bir kenara bırakarak güven inşa edip işbirliği içine girdiğinin bir örneğidir” denildi.

Rusya’nın 2016 ABD başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddialarıyla karşı karşıya olduğu ve iki nükleer güç arasında başta Ukrayna ve Suriye politikaları olmak üzere çeşitli uzlaşmazlıkların hakim olduğu bir dönemde, iki devlet başkanının bu ortak mesajı dikkat çekti.

Wall Street Journal gazetesinin aktardığına göre, Başkan Trump’ın Rus lider Putin’le böylesi bir ortak mesaj yayınlaması Trump yönetimi içinde de eleştirilere neden oldu.

VOA tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.