Trump ve Jinping Ticaret Anlaşmasını İmzalayacak

Trump ve Jinping Ticaret Anlaşmasını İmzalayacak

ABONE OL
15:02 - 25/12/2019 15:02
Trump ve Jinping Ticaret Anlaşmasını İmzalayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Amerika Başkanı Donald Trump, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’le bu ay bir imza töreni düzenleyerek ticaret anlaşması imzalayacaklarını söyledi.

Trump gazetecilere yaptığı açıklamada, “Evet bir imza töreni yapacağız. Nihayetinde evet biraraya geldiğimizde yapacağız. Anlaşma yapıldı şu an çevirisi yapılıyor, hızla imzalayacağız çünkü bunun olmasını istiyoruz” dedi.

ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer da 13 Aralık’ta yaptığı açıklamada, iki tarafın temsilcilerinin Ocak ayının ilk haftasında biraraya gelerek anlaşmanın birinci fazına imza koyacaklarını söylemişti.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Geng Shuand da iki ülkenin konuyla ilgili yakın iletişimde olduklarını söyledi. Çin tarafı anlaşmanın detaylarına ilişkin bilgi paylaşmadı detayların ancak imzanın ardından duyurulmasının mümkün olduğunu belirtti.

 

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.