Trump: Türkler ve Kürtler'in iki çocuk gibi kavga etmesi gerekiyordu

Trump: Türkler ve Kürtler'in iki çocuk gibi kavga etmesi gerekiyordu

ABONE OL
17:46 - 30/03/2021 17:46
Trump: Türkler ve Kürtler'in iki çocuk gibi kavga etmesi gerekiyordu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD Başkanı, Türkiye ile YPG’nin durumunu ‘okul bahçesinde kavga eden iki çocuğa’ benzetti. Trump ‘Biraz kavga etmeleri gerekiyordu, sonra ayırdım’ diye konuştu.

ABD Başkanı Donald Trump, Texas’taki mitinginde Türkiye’nin Suriye’ye dönük harekatına ilişkin açıklamalar yaptı.

Trump, Türkiye ve ABD’nin Suriye harekatına ara vermesi konusunda anlaşması sonrasında Türkiye ile YPG’nin durumunu “okul bahçesinde kavga eden iki çocuğa” benzetti. Trump, “Ben biraz kavga etmeleri gerekiyor dedim. Okul bahçesindeki iki çocuk gibi kavga etmelerine izin vereceksiniz, sonra da ayıracaksınız. Birkaç gün kavga ettiler ve oldukça şiddetliydi” dedi.

Trump bu süreçte “tek bir damla Amerikan kanının akmadığını” söyleyerek, “Biz oraya gittik ve bir ara vermelerini istedik. Kürtler müthişti. Biraz geri çekilecekler” diye konuştu.

Trump, IŞİD’lilerin kilit altında tutulmaya devam edeceğini ve IŞİD’le mücadelenin süreceğini belirterek Türkiye’nin de buna hazır olduğunu kaydetti.

ABD’nin Suriye eski özel temsilcisi Brett McGurk ise Trump’ın “kavga eden iki çocuk” benzetmesini “ayıp ve cahilce” olarak nitelendirdi.

soL haber portalı tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.