Trump: Polonya’ya daha fazla asker göndereceğiz

Trump: Polonya’ya daha fazla asker göndereceğiz

ABONE OL
03:17 - 24/09/2019 03:17
Trump: Polonya’ya daha fazla asker göndereceğiz
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD Başkanı Trump, Polonya’ya daha fazla asker göndereceklerini, Polonya’nın ABD askerleri için yeni tesisler inşa edeceğini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, Polonya’daki mevcut ABD askeri sayısını artıracaklarını ve Polonya’nın ABD ordusu için yeni tesisler inşa edeceğini söyledi.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kapsamında New York’ta bulunan Polonya Devlet Başkanı Andrej Duda ile bir araya gelen Trump, ülkesinin Polonya’ya daha fazla asker göndereceğini ancak bunun sebebinin “Rusya’dan kaynaklanan bir tehdit artışı” olmadığını söyledi.

Trump ayrıca Polonya’nın ülkede ABD ordusu için yeni tesisler inşa edeceğini belirtti ve “Eminim ki çok güzel olacaklar. Tüm masrafları da üstleniyorlar” diye ekledi.

Trump ile Duda iki ülke arasında “Savunma İşbirliğini İlerletme Üzerine Ortak Deklarasyon” adlı bir anlaşmayı imzaladı.

Anlaşmaya göre halihazırda Polonya’da bulunan 4 bin 500 ABD askerine bin asker daha eklenecek.

soL haber portalı tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.