‘Trump Kızı ve Damadına Güvenlik Yetkisi Verilmesi İçin Baskı Yaptı’

‘Trump Kızı ve Damadına Güvenlik Yetkisi Verilmesi İçin Baskı Yaptı’

ABONE OL
11:33 - 08/03/2019 11:33
‘Trump Kızı ve Damadına Güvenlik Yetkisi Verilmesi İçin Baskı Yaptı’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Başkan Donald Trump’ın Beyaz Saray’da danışman olarak görev yapan kızı Ivanka Trump’a önemli ve gizli toplantılara erişim imkanı sağlayan güvenlik yetkisi verilmesi konusunda Beyaz Saray ekibine baskı yaptığı iddia edildi.

CNN’in haberine göre Başkan Trump Beyaz Saray Genel Sekreteri John Kelly’yi ve Beyaz Saray hukuk danışmanı Donald McGahn’ı Ivanka Trump’a ve damadı Jared Kushner’a güvenlik izni verilmesi konusunda zorladı.

Ivanka Trump

Başkan Trump’ın kızı ve damadına güvenlik yetkisi verilmesi konusunda Beyaz Saray ekibindeki bu kişiler endişelerini dile getirdi. CNN’in haberine göre, hem John Kelly hem de Donald McGahn Ivanka Trump ve Jared Kushner’a güvenlik yetkisi verilmesine karşı çıktı. Ancak CNN’in ulaştığı 3 kaynağa göre, Başkan Trump dile getirilen endişelere karşın kızı ve damadına güvenlik erişimini kendisi sağladı.

Beyaz Saray’dansa konuyla ilgili açıklama gelmedi. New York Times gazetesi geçen hafta Beyaz Saray Genel Sekreteri’ne damadı Kushner’a çok gizli toplantılara erişim imkanı sağlayan güvenlik yetkisinin verilmesi talimatını verdiğini iddia etmişti. Gazete üst düzey Trump yönetimi yetkililerinin bu karardan rahatsız olduklarını yazmıştı.

Başkan Trump’ın kızı Ivanka Trump geçen ay ABC kanalına verdiği bir röportajda babasının kendisine ya da eşi Jared Kushner’a gizli toplantılara erişim imkanı sağlayan güvenlik izninin verilmesi konusunda bir rolü olmadığını savunmuştu.

Başkan Trump’ın damadı Jared Kushner Beyaz Saray’daki ilk yılında kapsamlı bir güvenlik erişimi olmadan görev yapmış, Kushner’a güvenlik erişimi uzun süren bir güvenlik soruşturmasının ardından 2018 yılının bahar aylarında verilmişti.

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.