“Topraklarımıza Girmekle Tehdit Edenlere Karşı Hazırız”

“Topraklarımıza Girmekle Tehdit Edenlere Karşı Hazırız”

ABONE OL
22:27 - 12/09/2022 22:27
“Topraklarımıza Girmekle Tehdit Edenlere Karşı Hazırız”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türkiye ve Yunanistan arasında tansiyon yükselirken, Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, Paris’e gelerek Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüştü.

Elysee Sarayı’nda gerçekleşen görüşme öncesi açıklama yapan iki lider, Rusya ve Ukrayna savaşı, enerji krizi, iki ülke arasındaki stratejik ortaklık ve Türkiye konusunu görüşeceklerini açıkladı.

İki ülke arasında güvenlik ve savunma alanında özel Stratejik Ortaklık Anlaşması imzalandığına dikkat çeken Macron, Yunanistan’a yönelik tehditlere karşı, Atina’nın yanında olduklarını belirterek, “Yunanistan’ın bağımsızlığını tehdit eden provokasyonlar, kabul edilemez sözler söylenmeye devam ediyor. Açıklık ve kararlılıkla Yunanistan’a tam desteğimizi yineliyorum. Dışişleri bakanım aracılığıyla da bunu ilettim. Yunanistan ile stratejik ortaklığımızı son yıllarda hiç olmadığı kadar arttırdık. Bu stratejik ortaklık uzaktan geliyor ve uzağa gidecek. Özellikle Doğu Akdeniz’de ve size karşı hiçbir karışıklığın yerleşmesine izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis de, Fransa ile imzaladıkları Stratejik Ortaklık Anlaşması’nın birinci yılında Paris’e gelmekten mutluluk duyduğunu belirterek, Rusya’ya karşı birlik olmanın önemli olduğunu söyledi.

Rusya örneğinin, “dünyanın başka yerlerinde başka otoriter liderlere örnek olmaması gerektiğini” dile getiren Miçotakis, “Moskova’nın enerjiyi Avrupa’ya karşı bir silah gibi kullanmasına izin verilmemesi gerektiğini” söyledi. Toplantıda Türkiye konusunu da ele alacaklarını belirten Miçotakis, şöyle konuştu:

“Türkiye’yi, Türkiye’den gelen provokasyonu konuşacağız. Sayın Macron’a açık desteği için yeniden teşekkür ediyorum. Rafale’ler ülkemizde. Belara fırkateyni de geldi. Fransa’ya teşekkür ediyoruz. Bizi tehdit eden herkese, bir gece adalarımıza, topraklarımıza ansızın girmekle tehdit eden herkese karşı koymaya hazırız. Sanıyorum hukuk açık ve biz her zaman hukukun yanındayız. Biz bu provokasyonlara kapıyı kapatıyoruz. Ama her zaman diyaloğa açığız. Biz işbirliğine ve diyaloğa açık bir ülkeyiz”

İki lider, Elysee Sarayı’nın girişindeki ortak açıklamanın ardından, görüşmeye çalışma akşam yemeğinde devam etti.

VOA tarafından geçilen “Topraklarımıza Girmekle Tehdit Edenlere Karşı Hazırız” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Topraklarımıza Girmekle Tehdit Edenlere Karşı Hazırız” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Topraklarımıza Girmekle Tehdit Edenlere Karşı Hazırız” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.