Toplumsal, sosyal ve siyasi güncel konuları konuştular

Toplumsal, sosyal ve siyasi güncel konuları konuştular

ABONE OL
19:52 - 12/03/2023 19:52
Toplumsal, sosyal ve siyasi güncel konuları konuştular
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

FAD Seminerinde “Türkiye ‘deki son toplumsal, sosyal ve siyasi güncel konular” konuşuldu.  Friedrich-Ebert-Vakfının desteğiyle Almanya ‘nın Kuzey Ren Vesfalya Eyaletinde çalışmalarını sürdüren çok kimlikli, partiler ve inançlar üstü bir Sivil Toplum Kuruluşu olan Fikir Atölyesi Derneği (FAD) bir başarılı hafta sonu Semineri daha gerçekleştirdi.

Almanya ‘nın Willebadessen kasabasındaki Jägerhof Hotelde gerçekleşen Seminerde Türkiye ‘deki son toplumsal, sosyal, siyasi güncel konular ve çözüm önerileri konuşuldu. FAD Genel Sekreteri Dr. Aydın Sayılan ‘ın organize ettiği, farklı meslek gruplarından ve alanlarda çalışan, aralarında Yazar Mevlüt Asar ‘ın da bulunduğu otuza yakın kişinin katıldığı Seminer, Başkan Orhan Göktan ve Aydın Sayılan‘ın  katılımcıları birlikte selamlamasıyla başladı. Daha sonra sırasıyla Açık Kürsü bölümünde Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem, Kültür, Seçimler, Eğitim, Dış politika, Deprem ve Kültür gibi farklı başlıklardaki konularda katılımcılar söz alıp görüş belirttiler. Başkan yardımcısı Feridun Yılmaz , Türkiye‘ de ki siyasi ortam ve seçim ittifakların durumunu, Bielefeld şehri SPD li Belediye Meclis Üyesi Birol Keskin, Almanya‘ daki siyasetçiler ve buradaki seçmenlerin Türkiye‘ deki gelişmeleri nasıl değerlendiklerini, son günde  ise Gazeteci-Sosyal Danışman Mehmet Tanlı Almanya‘ daki seçmen sandığa nasıl yönlendirilebilir ve Türkiye’de bir Yurtdışı Türkler-Göç Bakanlığı kurulmasını ve istemleri dile getirdiler Seminer sonrası FAD Türkiye’de CHP Genel Başkanının Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayı gösterilmesiyle ilgili olarakta bir Bildiri yayınladı. Dr. Sayılan bağış kampanyasıyla ilgili olarakta ‚ ‘‘Seminerin son gününde ise Fikir Atölyesi Derneğimizin başlattığı “Dost Aile” kampanyasını anlatma ve tanıtma kapsamında Türkiye’den bize destek olan ekip adına eski CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı bir Video bağlantısıyla bölgedeki son durumu, ihtiyaçları ve son gelişmeleri anlattı ‘‘dedi.

FAD Bildirisinde şu ifadeler yer aldı;

Uzlaşmak ve ortak Adayı belirlemek çok anlamlıdır Almanya ‘da yaşayan Türkiye kökenliler olarak bu gelişmeyi, uzlaşmayı sevinçle karşılıyoruz. Siyaset bir uzlaşma sanatı ve ilkeler manzumesidir. Halkımız kutuplaşmadan, kavgadan, muhalif kesim artık dışlanmaktan, aşağılanmaktan bıkmıştır.  Bu üzgün toplumumuza verilmiş güzel bir sevgi, barış ve uzlaşma mesajıdır. Siyasi Liderler büyük bir yanlıştan dönmüşlerdir. Onların kendileri tam anlaşamasalar bile bu kez halkın sesine kulak verip tekrar bir araya gelmiş olmaları son derece sevindiricidir. Bu tavır İktidar yolunda atılan önemli bir demokratik adımdır. Bu nedenle millet ittifakındaki siyasi partilerin liderlerinin halk için anlaşmaları ilerisi için çok anlamlıdır. Bu ittifak daha da genişletilmelidir. Beceriksiz, ayrımcı AKP politikaları Ülkemizi uçurumun dibine getirmiştir. Şu an işsizlik, yoksulluk rakamları ülke tarihinin en yüksek rakamlarına ulaşmıştır. Son deprem felaketinde de görüldüğü üzere AKP artık ülkeyi yönetememektedir. Binlerce insanımız koordinasyon bozukluğu, liyakatsız yöneticiler ve yardımın çok geç gelmesi nedeniyle feryat ede ede göçük altında can vermiştir. Geniş halk kitleleri artık MHP destekli Erdoğan ‘dan umudunu kesmiş bulunuyor. Bu nedenle sayın Kemal Kılıçdaroğlu ‘nun bu seçimleri kazanma şansı yüksektir. Dileğimiz olası bir seçim zaferinde Türkiye ‘nin tüm kimliklerinin, inançlarının, kültürlerinin barış içinde eşit haklar bazında birlikte yaşamasıdır.

Bu anlamda Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ‘na Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde başarılar diliyoruz.

Selam ve saygılarımızla

Fikir Atölyesi Yönetim Kurulu, Willebadessen

ha-ber.com/Mehmet Tanlı

 

 

 

 

 

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.