TİN, Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Başkanı Pirner ́i ağırladı

TİN, Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Başkanı Pirner ́i ağırladı

ABONE OL
22:20 - 20/11/2022 22:20
TİN, Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Başkanı Pirner ́i ağırladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Nürnberg Türk İnisiyatifi (TİN), Orta Frankonya Esnaf ve Zanaatkârlar Odası Başkanı Thomas Pirner ile „Kriz ve Vasıflı Eleman Eksikliği Zamanlarında Esnaf ve Zanaatkarların Geleceği “başlıklı bir program düzenlendi.

Esnaf ve Zanaatkarlar Odası

EKONOMİDEKİ SON DURUMU ÖZETLEDİ

Programın açılış konuşmasını TİN Sözcüsü ve Ekonomist İsmail Akpınar yaptı. Akpınar, konuşmasında Almanya’nın içinde bulunduğu korona pandemisi ve savaş kaynaklı enflasyon ve ekonomideki son durumu özetledi.

KRİZDE ZOR DURUMDA KALINILINDI

Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Başkanı Pirner ise, esnaf ve zanaatkarların bu krizde zor durumda bulunduğunu dile getirerek, bundan önceki ekonomik krizlerde de olduğu gibi, meslektaşlarının bu krizi de atlatacaklarına emin olduğunu, söyledi. Oda başkanı Thomas Pirner, Bavyera’daki zanaatkarların yüksek kaliteli iş çıkardıklarını dile getirerek, bu kalitenin ileriye yönelikte devam etmesi için, yurt dışından gelen uzman ve elemanların da bu standarttı sağlamaları gerektiğinin önemine, değindi. Pirner, toplantıya katılan 70 yakın esnaf, zanaatkarlar, teknik uzman ve akademisyenler tarafında yöneltilen soruları da cevapladı.

BAVYERA VE TÜRKİYE EKONOMİK VE TİCARE İLİŞKİLER

Türkiye Cumhuriyeti Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz tarafında yapılan selamlama konuşmasında ise, Bavyera ve Türkiye’nin ekonomik ve ticari ilişkiler ön plana çıktı.

Başkonsolos Deniz, konuşmasında ayrıca Türk esnaf, zanaatkar, iş insanı ve eğitimli elemanlarının Bavyera ve Almanya ekonomisine sağladığı yüksek katkıyı dile getirdi. Toplantının moderatörlüğünü ise Yüksek Mühendis ve son haftalarda Nürnberg Uyum Meclisine yüksek bir oyla seçilen Betül Özen üstlendi.

KİMLER KATILDI

Toplantıya Nürnberg’in başarılı doktorlarından İsmail Baloğlu’nun yanında, TİN İstişare Kurulu Başkanı Süleyman Karaaslan, DİTİB Nürnberg Başkanı Hasan Aslan, UİD Kuzey Bavyera Bölge Başkanı Yılmaz Deliduman ve MÜSİAD Nürnberg eski Başkanı Emin Bayram’da katıldılar.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.