Tilbe Saran, Film hakkında Taner Tüzün’e konuştu

Tilbe Saran, Film hakkında Taner Tüzün’e konuştu

ABONE OL
23:50 - 12/03/2022 23:50
Tilbe Saran, Film hakkında Taner Tüzün’e konuştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Bergen filminin sanatçı Tilbe Saran Almanya’da Film hakkında Taner Tüzün’e konuştu. Saran, seyirci ile birlikte duygulandığını söyledi.

Almanya’nın Nürnberg kentinde 26’ıncısı yapılan Türkiye-Almanya Film Festivalinin açılış galasına katılan, BERGEN filminde Bergen’ in annesi rolünü oynayan ünlü sanatçı Tilbe Saran, Açılış filmi olan BERGEN’i seyircilerle birlikte izledikten sonra, arkadaşımız Taner Tüzün’e film hakkında görüşlerini bildirdi. Saran, filmi izledikten sonra, duygulandığını dile getirdi. İşte Tilbe Saran’ın görüşleri:

FİLMİ İLK KEZ SEYİRCİ İLE BİRLİKTE İZLEDİM

Film çekimlerinin ardından, çalışanlar için bir ön gösterim yapılır. Ama bu sefer öyle olmadı. Bende seyircilerle birlikte izledim. Ben biraz gerildim. Neyle karşılaşacağımı bilmedim. Tiyatrodan farklı bir şey, ama seyirci ile birlikte soluk alıp vermek iyi geldi bana.

ŞİDDET SON BULSUN

Filmin sonunda, sanki ben o filmin içinde değilmişim gibi onlarla birlikte duygulandım ve boğazımız düğüm düğüm oldu. Almanya’ da da seyircimiz nasıl karşılayacak. Çok iç yakan bir filmdi. Artık bunların son bulmasını diliyoruz. Bu konuda kadınlar çoktan uyandılar. Bu film daha güçlü bir ses verecek diye düşünüyorum.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ

İstanbul sözleşmesinden ne yazık ki, Türkiye tek taraflı olarak ayrıldı. Sözleşme derki, adı İstanbul. Belki bu film İstanbul sözleşmesinden çekilmenin yanlışının ne kadar yanlış olduğunu, kadınların bu konuda ne kadar büyük bir bedel ödediklerini tekrar ha tırlatır. Bir an evvel bu yanlıştan dönülür. Sözleşme geçerli olsaydı, bir kamu davası olarak kapıyı aralardı.

Sanatçı Tilbe Saran, Türkiye’de büyük bir rekor kırdı. Almanya’da ne bekliyorsunuz sorumuza şöyle cevap verdi:

Zannediyorum, hem burada yaşayan Türkler için ilginç bir film olacak. Hem müzikal bir yolculuk yapacaklar, bir tür hasret giderme olacak. Aynı acıları paylaşanlar açısından bu duygudaşlık olacaktır.  Türkiye’de nerde ise, her gün bir kadın öldürülüyor. Ne yazık ki, Basının da iyi bir karnesi yok. Dünyanın oturup yeniden bu konuyu gündeme getirmesi gerekir.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.