Ticari değeri yüksek ürünlerle tarımsal gelir arttırılabilir

Ticari değeri yüksek ürünlerle tarımsal gelir arttırılabilir

ABONE OL
21:42 - 04/11/2020 21:42
Ticari değeri yüksek ürünlerle tarımsal gelir arttırılabilir
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Türkiye’nin gelişmiş seracılık tecrübesiyle ticari değeri yüksek ürünler ile tarım ürünlerindeki gelirlerin arttırabileceğini belirtti.

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası,  Ziraat Mühendisleri Odası, Jeoloji Mühendisleri Odası, Veteriner Hekimler Odası, Makine Mühendisleri Odası Şubesi başkan ve yöneticilerini ziyaret etti.

Turizmin ve tarımın başkenti Antalya’yı, şehrin dinamikleriyle etkileşim kurarak yöneteceklerini belirten Vali Yazıcı, ‘’Şehrin röntgenini en iyi çekenlerin başında meslek odaları gelmektedir’’ dedi.

Antalya’nın sorunlarını daha iyi görebilmek ve çözebilmek adına oda yöneticileriyle bir araya gelmeye çalıştığına dikkat çeken Vali Yazıcı, şunları kaydetti.

‘’Turizm ve tarımın başkenti Antalya’mızı, şehrin dinamikleriyle etkileşim kurarak yöneteceğiz. Şehrin röntgenini en iyi çeken kuruluşlar odalarımız ve sivil toplum kuruluşlarıdır. Bu sebeple şehrin dinamikleri olan bu kuruluşların ne dediği önemli…”

Depremin hayatın bir gerçeği olduğunu ifade eden Yazıcı, şunları kaydetti.

‘’Afet bilinci ve afetlere karşı mücadele bilinci oluşturmalıyız. Maalesef ki İzmir depremi gibi üzücü bir hadise yaşadık. Deprem hayatımızın bir gerçeği… Böyle hayatımızın her an içinde olan bir konuyu görmezden gelmemeliyiz. Depreme karşı alınması gereken önlemleri çok geç olmadan hayata geçirmeliyiz. Halkımızda afet bilinci ve afetlerle mücadele kültürünün gelişmesi için gerekli çalışmaları yapacağız.”

Dünya markası Antalya, mimarisiyle de örnek olmalı

Dünya markası Antalya‘nın kentleşmede geri kalmaması ve kent estetiğinin sağlıklı bir şekilde oluşturulmasının, kentte yaşayan vatandaşlar kadar turizm açısından da önemli olduğuna dikkat çeken Vali Ersin Yazıcı, “Şehrin turizm potansiyeli açısından mimarisi de büyük önem taşıyor. Önünde fotoğraf çektirilecek binalar istiyorum. Barcelona şehri mimarisiyle örnek bir şehir.  Turizm kültürü zamanla değişiyor. Sırf şehrin mimarî yapısını görmek için bile çok sayıda ülkelerden turist gelmekte. Binalarımızın iç ve dış mimarisi sanat eseri özelliği taşıyacak estetiğe ve kullanıma sahip olmalı. İşte o zaman yeni mimarî yapılarımızla da turizme katkı sağlarız’’ dedi.

Ticari değeri yüksek tarım ürünlerine yönelmeliyiz

Antalya’nın turizmin ve tarımın da başkenti olduğunu anlatan Vali Yazıı, tarımın önemini pandemi döneminde bir kez daha çok iyi anlaşıldığını söyledi. Vali Yazıcı, şöyle devam etti.

‘’Bölgemizde seracılık faaliyetleri ve tropikal meyve yetiştiriciliği ön planda. Bu gelişmiş seracılık tecrübelerimizle ticari değeri yüksek ürünler ile tarım ürünlerindeki gelirimizi arttırabiliriz. Yerli tohumda çok önemlidir.  Yerli tohum ülkemiz için çok önemli. Tohumlarımızın  yüzde 60-65’ini kendimiz üretiyoruz. İnşallah yüzde yüzünü kendimiz üreteceğimiz günler de gelecek.’’

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.