TİAD iftarda buluştu

TİAD iftarda buluştu

ABONE OL
00:23 - 28/04/2022 00:23
TİAD iftarda buluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Kısa adı   TİAD olan, Avrupa Metropol Bölgesi, Nürnberg Türk-Alman İş Adamları  genişletilmiş Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu üyeleri Mevlâna Restaurant’ta iftar yemeğinde buluştular. Aynı gün iftar yapan Türk üniversite öğrencilerine destek sözü verildi.

FAALİYET PROĞRAMI GÖRÜŞÜLDÜ

Yemekte yeni dönem proje yürütme ve planlama kapsamında hayata geçirilecek faaliyetlerin programı görüşüldü. Bu dönem özellikle eğitim, kalifiyeli eleman yetiştirme, tedarik ve teşvik üzerine iş verenlere ve yatırımcılara geniş imkanlar sağlama, eğitici seminerler organize etme ve toplumsal faaliyetler konularına ağırlık verildi.

OTUZUNCU YILINI KUTLAYACAK

2022 yılında din, dil ve ırk gözetmeden siyasi bağımsızlığı olan 1992 yılında kurulan TİAD Nürnberg metropol bölgesinde ki varlığının 30. yıl jübilesini kutlayacak. 30 yıldır Türk ve Alman toplumu arasında güçlü diyaloglar kurarak ortak topluma faaliyetlerde bulunan TİAD, bu diyalogların daha da güçlenmesi ve pekişmesi açısından her iki toplumu bir araya getirme, bilgilendirme ve aralarında ki diyalogların hem ekonomik hem de sosyal açıdan pekiştirme anlamında topluma açık organizeler düzenleyecek TİAD’ın yaklaşık 30 yıldır süre gelen Alman kurumları ve iş ortakları ile inovatif girişimleri de ortak toplumumuz adına gelecekte daha fazla ivme kazandıracak.

TİAD ÖĞRENCİ BULUŞMASI

Diğer taraftan, Erlangen –Nürnberg üniversitesi Türk öğrencileri, Liseden öğretmenleri olan Sevda Kamacı   ile birlikte aynı gün iftar yapan TİAD yönetimi ile tanıştılar ve Türk öğretmen ve öğrencilerle fikir alışverişinde bulunuldu. TİAD yönetimi, öğrencilere gelecekte yapacakları tez çalışmalarında, staj ve diğer konularda yardımcı olacağını belirtti, TİAD, bu anlamda geleceğimizin Türk gençlerinde olduğunu ve bizim neslimizin yeni gençlere önem verdiğini ve önümüzdeki dönemde ilk çalışmaların yapılacağını belirtti.

 

 

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.