THY ile airBaltic’ten işbirliğini genişletme kararı

THY ile airBaltic’ten işbirliğini genişletme kararı

ABONE OL
15:50 - 30/06/2025 15:50
THY ile airBaltic’ten işbirliğini genişletme kararı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türk Hava Yolları (THY) ile Letonya merkezli hava yolu şirketi airBaltic, mevcut kod paylaşımı anlaşmalarına yeni destinasyonlar ekleme kararı aldı.

THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, 2023 yılından bu yana İstanbul ile Riga arasındaki uçuşlarda kod paylaşımı yapan iki şirket, son genişletilmiş anlaşma sayesinde yolcularına daha geniş bir uçuş ağı sunmayı hedefliyor.

Genişletilen anlaşma kapsamında THY, airBaltic tarafından Finlandiya’nın Turku (TKU) ve Tampere (TMP) şehirlerine ile Litvanya’nın Palanga (PLQ) şehrine Riga çıkışlı olarak icra edilen uçuşlara kendi uçuş kodunu ekleyecek.

Buna karşılık airBaltic ise Türk Hava Yolları’nın İstanbul çıkışlı Tiflis (TBS), Batum (BUS), Aşkabat (ASB), Bakü (GYD), Duşanbe (DYU) ve Bişkek (FRU) uçuşlarında kendi uçuş kodunu kullanabilecek.

Bu yeni hatlardaki uçuşlar, gerekli resmi onayların tamamlanmasının ardından başlatılacak.

Genişletilen ortaklık sayesinde her iki hava yolu da mevcut İstanbul-Riga-İstanbul seferine ek olarak yeni belirlenen hatlarda da pazarlama uçuş kodlarını kullanabilecek.

Anlaşma, artan yolcu talebine yanıt vererek, taşıyıcıların merkezleri üzerinden kesintisiz seyahat deneyimi ve daha güçlü bağlantı olanakları sunmayı amaçlıyor.

Yeni işbirliğiyle ilgili değerlendirmede bulunan THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, “airBaltic ile olan işbirliğimizi daha da güçlendirmekten memnuniyet duyuyoruz. Bu genişletilmiş kod paylaşımı anlaşması, yolcularımıza daha fazla seyahat seçeneği ve gelişmiş bağlantı imkanı sunma taahhüdümüzün bir göstergesidir. Dünyada en fazla ülkeye uçan hava yolu olarak, stratejik işbirliklerimiz ve büyüyen ağımızla kıtaları ve kültürleri birbirine bağlamaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

airBaltic Genel Müdür Vekili ve CEO’su Pauls Cālītis ise “THY ile olan ortaklığımızda bir sonraki adıma geçmekten mutluluk duyuyoruz. Bu işbirliği, Baltık bölgesi yolcularına THY’nin küresel ağı üzerinden daha fazla seyahat olanağı sağlıyor. Aynı zamanda Türkiye’den seyahat eden yolcular da airBaltic’in Kuzey Avrupa’daki destinasyonlarına daha kolay erişim sağlayabilecekler. Başarılı iş birliğimizi geliştirerek sürdürüyor olmaktan son derece memnunuz.” dedi. (AA)

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP