Terör alarmı en üst seviyeye çıkarıldı 

Terör alarmı en üst seviyeye çıkarıldı 

ABONE OL
23:23 - 16/10/2023 23:23
Terör alarmı en üst seviyeye çıkarıldı 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Belçika-İsveç Euro 2024 eleme maçının yapıldığı Brüksel’de silahlı saldırı düzenlendi. Olayda 2 İsveç vatandaşı hayatını kaybetti.

Kendisini Abdesalem Al Guilani ve “Allah’ın savaşçısı” olarak adlandıran saldırgansa videolu bir mesajında, üç kişiyi öldürdüğünü söyledi.

Bir tanığın ifadesine göre, saldırganın ateş etmeden önce “Allahu Ekber” diye bağırdığı belirtiliyor.

Bir polis sözcüsü, başkent Brüksel’in merkezine yakın bir yerde meydana gelen silahlı saldırıda iki kişinin öldürüldüğünü doğruladı ancak daha fazla ayrıntı vermeyi reddetti.

Belçika, Brüksel’deki terör alarm seviyesini en yüksek seviye olan dört seviyesine çıkardı.

Belçika gazetesi Het Laatste Nieuws, hayatını kaybeden İsveç uyruklu iki kişinin muhtemelen iki futbol taraftarı olduklarını yazdı.

Davayı yürüten Brüksel savcılığı sözcüsü de mağdurlarla veya olası saiklerle ilgili herhangi bir ayrıntı vermeyi reddetti.

Belçikalı yayın kuruluşu RTBF, silahlı saldırı nedeniyle maçın yayınını keserken, maçın askıya alındığı açıklandı.,

Reuters, görgü tanıklarına dayandırarak kalabalığa stadyumda kalmaları talimatı verildiğini bildirdi.

Saldırgan IŞİD üyesi olduğunu söyledi

Het Laatste Nieuws gazetesinin internet sitesinde yayınlanan video görüntüleri, turuncu ceketli bir adamın, bir cadde kavşağında scooter üzerinde defalarca ateş ettiği görülüyor.

Saldrgan, kaydettiği video mesajında şunları söyledi:

“İslami selam Allahu Ekber. Benim adım Abdesalem Al Guilani ve ben Allah’ın savaşçısıyım. Ben IŞİD’denim. Bizi seveni severiz, bizden nefret edenden nefret ederiz. Dinimiz için yaşarız ve dinimiz için ölürüz. Elhamdüllilah. Kardeşiniz Müslümanlar adına intikam aldı. Şu ana kadar 3 İsveçli’yi öldürdüm. Elhamdüllilah. 3 İsveçli evet. Kimlere yanlış yaptımsa beni bağışlasınlar. Ben de herkesi affediyorum. Selamın Aleyküm.”

Belçika Başbakanı Aleksander de Croo, sosyal medya platformu X’te kurbanların İsveçli olduğunu doğruladı ancak sayıları konusunda net bilgi vermedi.

De Croo, X’e yaptığı açıklamada, “Bu gece Brüksel’de İsveç vatandaşlarına yönelik yürek parçalayıcı saldırının ardından İsveç Başbakanı’na samimi taziyelerimi sundum” dedi. Başbakan de Croo, “Düşüncelerimiz sevdiklerini kaybeden aileler ve dostlarla birlikte. Yakın ortaklar olarak terörle mücadele ortaktır” ifadesini kullandı.

VOA tarafından geçilen Terör alarmı en üst seviyeye çıkarıldı  haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Terör alarmı en üst seviyeye çıkarıldı  haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Terör alarmı en üst seviyeye çıkarıldı  haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.