Telefon Dinleme Skandalı Miçotakis’in Başını Ağrıtıyor

Telefon Dinleme Skandalı Miçotakis’in Başını Ağrıtıyor

ABONE OL
18:14 - 26/08/2022 18:14
Telefon Dinleme Skandalı Miçotakis’in Başını Ağrıtıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, parlamentoda yaptığı konuşmada, Ulusal İstihbarat Teşkilatı (EYP) tarafından bir muhalefet liderinin telefonunun dinlenmesinin yanlış olduğunu söyledi. Yunan Başbakan dinlemenin gerekçesini ise paylaşmadı.

Miçotakis, muhalefetteki sosyalist PASOK partisi lideri Nikos Andrulakis’in telefonunun dinlenmesinin yasal bir gerekçesi olduğunu ancak yine de bunun siyasi açıdan kabul edilemez olduğunu söyledi.

Miçotakis konuşmasında “Bunu öğrendiğimde yanlış olduğunu söylemekten imtina etmedim. Ancak bu hatayı düzeltmeye yönelik bir girişim de istihbarat servisinin çalışmalarını sekteye uğratmamalıdır” diye konuştu.

Yunanistan’da Andrulakis’in ve bir ekonomi gazetecisinin telefonlarının dinlenmesiyle ilgili skandal, istihbarat servisi bizzat kendisine bağlı olan Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in başını ağrıtan nedenlerden biri olarak ortaya çıkmıştı.

Miçotakis, 3 yıl önce göreve geldiğinde EYP’yi de kendisine bağlamıştı.

2021 yılının Aralık ayında partinin başına seçilen PASOK lideri Andrulakis telefonlarının istihbarat birimi tarafından o dönemde dinlendiğini söylüyor. Telefon dinleme skandalının ortaya çıkmasının ardından Miçotakis, yeğeni olan Başbakanlık Genel Sekreteri Grigoris Dimitriadis’i ve kendi atadığı EYP Başkanı Panagiotis Kontoleon ve görevden almıştı. İstihbarat birimin başına emekli bir diplomatı atadı.

Ana muhalefet partisi solcu SYRIZA lideri Aleksis Çipras ise başbakanı, Andrulakis’in telefonunun dinlenmesinin arkasındaki nedeni açıklamaya davet etti. Çipras yaptığı açıklamada “Ulusal güvenlikle ilgili gerekçe neydi? Andrulakis yabancı bir ülkenin ajanlığını mı yapıyor? Gerçeği açıklamayı reddetmeniz de başlı başına bir cevap anlamına geliyor” diye konuştu.

Ana muhalefet partisi lideri, Miçotakis’i istifa etmeye ve ülkeyi erken seçime götürmeye çağırdı. Yunanistan’da genel seçimlerin 2023’ün yaz aylarında yapılması bekleniyor.

VOA tarafından geçilen Telefon Dinleme Skandalı Miçotakis’in Başını Ağrıtıyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Telefon Dinleme Skandalı Miçotakis’in Başını Ağrıtıyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Telefon Dinleme Skandalı Miçotakis’in Başını Ağrıtıyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.