TDU’dan unutulmaz muhteşem ilkbahar balosu

TDU’dan unutulmaz muhteşem ilkbahar balosu

ABONE OL
21:22 - 23/04/2024 21:22
TDU’dan unutulmaz muhteşem ilkbahar balosu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türk-Alman İşverenler Birliği (TDU) Ramazan Bayramı’nın hemen ardından Berlin’de ilkbahar balosu düzenledi.

TDU’nun düzenlediği ilkbahar balosunda, ramazan biter bitmez bir bayram havası daha yaşandı.

Türk-Alman İşverenler Birliği’nin (TDU) ilkbahar balosuna katılan Berlin Eyalet Başbakanı Kai Wegner, Berlin’in şu andaki konumuna ulaşmasında Türkiye kökenli insanların da çok önemli katkıları olduğunu söyledi.

Ramazan günleri biter bitmez Başkent Berlin’de bir bayram havası daha yaşandı. TDU’nun düzenlediği tarafından ilkbahar balosu coşkulu bir atmosferde geçti.

 

 

Balo milletvekilleri, belediye başkanları, bakanlar, siyaset, iş ve sanat dünyasının önde gelen isimleri ile sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve yöneticilerini bir araya getirdi.

Hristiyan Demokrat Parti’li (CDU) Berlin Eyalet Başbakanı Kai Wegner, Sosyal Demokrat Parti’li (SPD) Berlin Eyaleti Ekonomi Senatörü Fransizka Giffey, Kuzel Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Berlin Temsilcisi Beniz Uluer Kaymak, Canan Bayram (Yeşiller Partisi Alman Parlamentosu Milletvekili), Tuba Bozkurt (Yeşiller Partisi Eyalet Milletvekili) ve Hristiyan Demokrat Parti Berlin Eyalet Milletvekili Dr. Ersin Nas, Federal Meclis ve Berlin Eyalet Parlamentosu’nun temsilcileri, Charlottenburg-Schöneberg Belediye başkanı Kristine Bauch, Tempelhof-Schöneberg Belediye Başkanı Jörg Oltman, Türk ve Alman işverenler ile çeşitli dernek ve sivil toplum kuruluşlarının (STK) başkan ve yöneticilerin de katıldığı balo yoğun ilgi gördü.

TDU Başkanı Remzi Kaplan yaptığı açılış konuşmasında Almanya’daki Türk toplumunun olduğu gibi Türkiye kökenli iş insanlarının da bu ülkenin kalkınmasına çok değerli katkılarda bulunduğunun altını çizdi. 1996 yılında 28 üye ile kurulan TDU’nun üye sayısının 280’e ulaştığını belirtirken Kaplan, Türkiye kökenli iş insanlarının yatırımlarının her geçen yıl daha da arttığını da vurguladı.

Kai Wegner: “Türkiye kökenli insanların çok önemli katkıları var. Onlara teşekkür borçluyuz”

Berlin Eyalet Başbakanı Kai Wegner de Almanya’nın olduğu gibi Berlin’in de kalkınmasına ve bugünkü konumuna gelmesinde Türklerin ve Türkiye kökenli insanların çok büyük katkıları olduğunu söyledi. Berlin’in 1960’lı yıllardan itibaren Almanya’ya “Misafir İşçi” (Gastarbeiter) olarak gelen bu insanların evi olduğunu Wegner “Türkiye kökenli insanların çok önemli katkıları var. Onlara teşekkür borçluyuz” dedi.

Kai Wegner, hem 60’lı yıllarda Almanya’ya gelmeye başlayan ilk neslin, hem de daha sonraki nesillerin Berlin’in sosyal, kültürel, ekonomik olarak gelişmesine önemli katkıları olduğunu da vurguladığı konuşmasında, diğerleri gibi Türkiye kökenli iş insanlarının da genç nesillere meslek eğitimi yapma imkanı sunduklarını ve onları iş piyasasına kazandırdıklarını da dile getirdi.

Wegner, Almanya’da 1950’li yıllardan itibaren yaşanan ekonomik mucize sayesinde önemli gelişmeler kaydedildiğini anımsatarak, günümüzde yeniden nitelikli elemana ihtiyaç duyulduğunu da hatırlattı. Ancak yurtdışından daha fazla kalifiye eleman gelmesi için Almanya’nın “hoş geldin kültürüne” ihtiyacı olduğunu da sözlerine ekledi.

Metropol FM’in ilk program yapımcı ve sunucularından Aslı Kavaklar ile halen görevini başarıyla sürdüren sabah programlarının olmazsa olması, sabah çayınızın şekeri ‘Çay Şekeri’ programını hazırlayan ve sunan Serdar Semizoğlu üstlendiği balonun müzikal bölümünde ilk olarak genç bir keman sanatçısı sahne aldı.

Ardından yine gençler sahne aldı. Türkiye’nin tanınmış isimlerinden DJ Ufuk Yıldırım ve Betül Akmar uzunca süren programlarında birbirinden güzel müzikleri seslendirirken salonu olabildiğince coşturdular.

Altın sponsorlar Mercedes Benz Berlin, İnfinit Glow, Tobacco & More ve Kaplan Group ile gümüş sponsor Arba Gewürz’ün temsilcilerine birer plaket verildi.

Plaketleri Eyalet Başbakanı Wegner, Eyalet Ekonomi Senatörü Giffey, Kristine Bauch ve KKTC Berlin Büyükelçisi Beniz Uluer Kaymak takdim ettiler.

Şarkılarıyla salonu tamamen coşturan bu iki genç sanatçıdan sonra finalde sahneye Türk pop müziği sanatçısı Gülşen geldi.

Gülşen’in enerjik performansıyla katılımcılara keyifli anlar yaşatan balo, Türk ve Alman iş dünyasının bir araya gelerek dostluk ve işbirliğini pekiştirdiği anlamlı bir etkinlik oldu.

TDU’nun bu geniş kapsamlı ilkbahar balosuna katılanlar, gecenin ilerleyen saatlerine kadar dans ederek coşkulu bir biçimde eğlendiler.

Haber ve Fotoğraflar/Hüseyin İşlek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.