TDU’da Dr. Ufuk Şentürk ve Dr. Hilmi Kaplan Sağlık Bilgilendirme Toplantısı

TDU’da Dr. Ufuk Şentürk ve Dr. Hilmi Kaplan Sağlık Bilgilendirme Toplantısı

ABONE OL
23:32 - 21/12/2023 23:32
TDU’da Dr. Ufuk Şentürk ve Dr. Hilmi Kaplan Sağlık Bilgilendirme Toplantısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Son yıllarda Türkiye’de gelişen sağlık sektörü hizmetleri Avrupa’ya yansımaya başladı. Bu gelişmeler Almanya’daki hastahane ve doktorların, sivil toplum kuruluşlarının ve ‘Sağlık Elemanları’ gibi derneklerinin de dikkatini çekmekte ve bu konuda çeşitli sempozyumlar, paneller ve seminerler yapılmakta.

Bunlardan sonuncu örnek 1996 yılında kurulan Türk-Alman İşverenler Birliği’nin yeni yılda her ay düzenlenmesi planlanan ‘Her şey Sizin Sağlığınız için’ başlıklı ortopedi ve kardiyoloji sağlık alanındaki bilgilendirme toplantısı.

Etkinliğin uzman doktorları Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Ufuk Şentürk (Helios Klinikum Emil von Behring, Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği Başhekimi) ve Kardiyolog Hilmi Kaplan (Berlin’de iç hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı- Britzer Damm 63 -12347 Berlin) kendi alanlarında verdiği bilgilerin yanı sıra konukların konularla ilgili sorularını da yanıtladılar.

TDU’nun ikinci başkanı Serap Yılmaz’ın organize ettiği ilk sağlık seminerine T. C. Başkonsolosu İlker Okan Şanlı, T. C. Berlin Büyükelçiliği Aile ve Sosyal Hizmetler Ataşesi Gökhan Duman, Berlin Başkonsolosluğu Eğitim Ateşe yardımcısı Mahir Işıklar, sivil toplum kuruluşları ve çeşitli derneklerin başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda konuk katıldı.

Sunumu Serap Yılmaz’ın ve açılış konuṣmasını TDU Başkanı Remzi Kaplan’ın yaptığı bilgilendirme toplantısında ortopedi konusunda Uzman Doktor Ufuk Şentürk sinevizyon eşliğinde atroz ve eklem aşınması hakkında bilgiler paylaşırken, kendisine yöneltilen soruları da yanıtladı.

Kardiyoloji ve kalp krizi konusunda örnekleriyle bilgi veren Uzman Doktor Hilmi Kaplan ise kalp krizleri, pandemi sonrası aşı etkileşimleri konularında bilgi verdi.

Serap Yılmaz ve TDU Başkanı Remzi Kaplan’ın eşi Şaziye Kaplan program sonrası doktorlara teşekkür ederek birer çiçek takdim ettiler.

Sağlık konusunda çok verimli olan etkinlik sonrası, Dr. Şentürk ve Dr. Kaplan sunulan yemekte de soruları yanıtladılar.

Sağlıklı bilgilendirme seminerlerinin her ay farklı branşlardaki doktorlar ile devam edeceğini duyuran TDU ikinci başkanı Serap Yılmaz, TDU’da bir sonraki etkinliğin, 17 Ocak 2024 Çarşamba günü yapılacağını konuk sağlık uzmanının ise Türkiye’den gelecek olan Prof. Dr. Eyüp Yılmaz olacağını söyledi.

Etkinlikte konuşan T. C. Berlin Büyükelçiliği Aile ve Sosyal Hizmetler Ataşesi Gökhan Duman, Almanya’daki engelli hasta kartlarının Türkiye’de tanınmasının önünü açtıklarını ve engelli kartları olan vatandaşların yapması gereken prosedürleri konuklarla paylaştı. Kaynak: Berlin SES

ha-ber.com/Haber ve Fotoğraflar/Hüseyin İşlek

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.