TDU`da coşkulu bayramlaşma

TDU`da coşkulu bayramlaşma

ABONE OL
11:15 - 12/04/2024 11:15
TDU`da coşkulu bayramlaşma
1

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Ramazan Bayramı başkent Berlin’de yıllardır faaliyet gösteren Türk-Alman İşverenler Birliği’nde (TDU) de coşkuyla kutlandı.

Türk-Alman İşverenler Birliği’nin (TDU) geleneksel olarak her yıl düzenlediği Ramazan bayramı kutlamasına T.C. Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Berlin Büyükelçisi Beniz Uluer Kaymak, T.C. Berlin Başkonsolosu İlker Okan Şanlı, Azerbaycan Büyükelçiği Elçi Müsteşarı Dr. Elman Muradaov, Berlin Tempelhof-Schöneberg Belediye Başkanı Jörg Oltman, Federal ve Berlin Eyalet Parlamentosu’nun Milletvekilleri (Yeşiller Partisi Milletvekili Tuba Bozkurt), çeşitli dernek ve sivil Toplum Kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, TDU Yönetim Kurulu üyeleri ile davetli konuklar katıldı.

TDU Basın Sözcüsü Doğan Azman’ın açılış konuşmasıyla başlayan bayramlaşmada,  TDU Başkanı Remzi Kaplan tüm konukları selamlarken, İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutladı,

Gazze’de sürdürülen savaşın bir an önce durdurulup katliama son verilmesini istedi. Kaplan, TDU olarak Türkiye kökenli insanların mesleki, kültürel, ekonomik ve sosyal alanda başarıların artması için yoğun çaba gösterdiklerini de dile getirdi.

Büyükelçi Ahmet Başar Şen de dinimizde hoşgörü, barış ve sevginin büyük harflerle yazılı olduğunun altını çizerken, Filistinlilerin huzur içinde yaşayabilmeleri için Gazze’deki katliamlara son verilmesi çağrısında bulundu. Ramazan ayı boyunca yurttaşlarımızın Almanya’nın çeşitli kesimlerinde iftar verdiklerine ve bu iftarlara başkan dinden insanları da davet ettiklerine dikkati çeken Büyükelçi Şen, insanlarımızın sergiledikleri bu birliktelikten gurur duyduklarını vurguladı.

Tempelhof-Schöneber Belediye Başkanı Jörn Oltmann (Yeşiller) da yıllardır bu toplumun bir parçası olan Müslümanlarla böyle önemli bir günde birlikte olmaktan sonsuz memnuniyet duyduğunu söyledi.

Müslümanların dinlerini yaşayıp geleneklerini sürdürmelerini hep desteklediklerini ve bu desteği sürdüreceklerini belirtti.

 

Haber ve Fotoğraflar/Hüseyin İşlek

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.