***  TBB’nin Nuran Eğitim Projesi tanıtıldı

*** TBB’nin Nuran Eğitim Projesi tanıtıldı

ABONE OL
09:44 - 08/08/2008 09:44
***  TBB’nin Nuran Eğitim Projesi tanıtıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

NURAN UYUM MENAJERLİĞİ PROJESİ TANITILDI

Evlilik yoluyla Almanya’ya gelen, üniversite eğitimi almış kadınlar yararlanabilecek
Berlin Brandenburg Türkiye Toplumu TBB, Türkiye’de üniversite öğrenimini tamamlamış veya yarıda bırakan kadınlara yönelik „Nuran Uyum Menajerliği“ adı altında yeni bir proje başlattı.

Almanya’da eğitim sektöründe yaşanan kalifiye eleman sıkıntısından yola çıkılarak hazırlanan projeyle, hanımların Türkiye’de büyük çabalarla kazandıkları üniversite diplomalarının kısmen tanınması ve evlilik yoluyla gelen kadınların iş ajansları tarafından mesleğiyle ilgisi olmayan düşük ücretli işlere gönderilmeleri önlenmiş olacak. Proje, üç ayı staj, üç ayı teorik eğitim olmak üzere on iki aylık meslek eğitimini öngörüyor.

İLK ETAPTA ON BEŞ KADIN KATILACAK

Projeye katılan kadınlara eğitim sonrası sosyal alanlarda uzun süreli iş ve işyeri teminine destek ve eğitim süresince sosyal danışmanlık, bireysel ve grup hizmetlerinden faydalanma imkanı sunulacak. Projeje adı verilen koordinatör Nuran Beyazgül ve TBB Yönetim Kurulu Üyesi Derya Ovalı, katılımcılara „Entegrasyon Asistanı“ eğitimini belgeleyen bir de sertifika verileceğini açıkladılar. Avrupa Fonu ve ilçe belediyeleri tarafından finanse edilecek projeye ilk etapta 27-40 yaşları arasında on beş kadının katılacağı açıklandı.
Orhan Önaldı-ha-ber.com

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.