TBB sembolik seçim alternatifi sundu

TBB sembolik seçim alternatifi sundu

ABONE OL
14:09 - 04/09/2021 14:09
TBB sembolik seçim alternatifi sundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Berlin-Brandenburg Türkiye Toplumu (TBB) Kottbuser Tor meydanında 26 Eylül seçimlerine yönelik iki eylem gerçekleştirdi.

TBB, uzun yıllardır Almanya’da yaşamaların rağmen Alman vatandaşı olmadıklarından dolayı seçme hakkı olmayanlarının durumuna dikkat çekmek için Sembolik Seçimler düzenledi.

Seçime katılan birçok Alman olmayan vatandaş oylarını kullandı.

Seçmen olsalardı hangi partiye oy vereceklerini gösterdiler.

1,4 milyon seçmen, 60 senedir Federal Almanya’da vergi ödeyen insanlar, seçme ve seçilme hakkından mahrum bırakılıyor. Bu durum kınandı.

Eylem ile ilgili açıklama yapan TBB Yönetim Kurulu Sözcüsü Ayşe Demir, “30 yıldır burada yaşayan yaşlı bir amcamız oturduğu konutun bağlı olduğu belediye meclisinin seçimlerine katılamıyor, ama 3 aydır burada yaşayan Avrupa Birliği vatandaşı bunu yapabiliyor. Bu haksız duruma dikkat çekmek için her seçimde olduğu gibi bu seçimlerde de Sembolik Seçimler düzenledi “dedi.

Demir devamla Berlin’de 18 yaşını doldurmuş olanların %24 ün ve Almanya’da %14 ün Alman vatandaşı olmadıkları için oy kullanamadıklarının altını çizdi.

TBB, aynı zamanda da her seçimde olduğu gibi 26 Eylül’de yapılacak seçimlere katılım için Türkiye kökenli Alman vatandaşlarına yönelik Seçme Hakkımızı Kullanalım Kampanyasını başlattı. “Bunun için Hacivat ve Karagözlü kartpostallarla yollardayız. Seçimler ile ilgili bilgi verip seçime katılımı teşvik ediyoruz.

TBB Yönetim Kurulu Sözcüsü Ayşe Demir yaptığı açıklamada şunları söyledi:

” Buradaki amaç seçime katılma oranını yükselterek Müslüman, kadın, göçmen ve mülteci düşmanı AfD ‘nin Federal Almanya Parlamentosu ve Berlin Parlamentosunda daha az temsil edilmesini sağlamak. Son seçimleri gösterdi ki, AfD`nin kendi sempatizanlarını seçime katılmaları konusunda ikna etmesi gerekmiyor. O halde seçime katılarak onların parlamentoda şu anki duruma göre daha az milletvekili ile temsil edilmelerini sağlayalım. Çevremizde seçme hakkı olanları oy kullanmaları konusunda ikna edelim. Bu seçimlere katılmamak tarafsızlık anlamına gelmeyecektir. Seçime katılma oranını yükselterek onların gücünü azaltalım. “

ha-ber.com/Mustafa Temel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.