TB-NRW yeni yönetim kurulunu seçti

TB-NRW yeni yönetim kurulunu seçti

ABONE OL
16:15 - 09/03/2019 16:15
TB-NRW yeni yönetim kurulunu seçti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Kuzey Ren Vestfalya Türk Topluluğu (Der Türkische Bund in Nordrhein Westfalen) Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Serhat Ulusoy düzenlediği basın toplantısında Türk toplumuna şöyle seslendi: “Kuzey Ren Vestfalya Türk Topluluğunun, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada yine demokratik ve çok sesli bir toplum için angaje olacaklarını açık bir şekilde dile getirdi. Başkan Yardımcısı Sabriye Supcun’da, seçim neticesinin umut verici olduğunu söyleyerek, Kuzey Ren Vestfalya Türk Topluluğunun göç ve entegrasyon politikası mesuliyetinin şuuruyla gelecekte de bu doğrultuda katkı sağlamaya devam edeceklerini” belirtti.

TB-NRW’nin yöneticileri, Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaletinde, entegrasyon ve göç politikaları mevzuunda danışılabilecek en önemli merci olmaya devam edeceklerini söylediler.

TB-NRW Başkanı, Sayın Serhat Ulusoy konuşmasına devamla şunları söyledi: “En çok Türk asıllı insan topluluğu Almanya’nın NRW Eyaletinde yaşamaktadır. Bu insanların tarafsız, demokratik ve profesyonelce temsil edilmeye ihtiyaçları var. Biz bu insanların daha çok söz sahibi ve katılımcı olabilmelerini amaçlıyoruz. Yeni yönetim kurulu ile bu insanlar, yeni fikir, perspektif, bağlantı ve maharetlerini dernek çalışmalarına aktarabilecek bir kuşak değişikliğini öne çıkarmaya devam edeceklerdir. Şu ana kadar bu gelişmelerde payı olan herkese en kalbi teşekkürlerimi belirtmek istiyorum. Son dört senedeki emeklerinden ötürü önceki başkanımız Sayın Şeref Çağlar ve ekibine şükranlarımı özellikle belirtmek isterim” dedi.

Sayın Ulusoy konuşmasına devamla; “Topluma iyi entegre olduğu düşünülen göçmenlerin bile hemen hemen her gün yaşadığı ayrımcılık ve dışlanma vakaları onlarda büyük izler bırakmaktadır. Bu olumsuzluklar toplumun sosyal iklimine olumsuz şekilde yansımaktadır. Bu durum çok önemlidir, özellikle ciddiyetle değerlendirilmeli ve çözüme kavuşturulmalıdır. Çünkü yaşamı derinden etkiliyor ve insanlarımızın mutsuzluğuna yol açmaktadır. Sivil toplumun mahalli aktörleri olumlu tesirlere sebep olabilir ve uzun vadede olumsuz tecrübeleri azaltabilir. Kuzey Ren Vestfalya Türk Topluluğu Partiler üstü, mezhep açısından tarafsız, demokratik bir çatı kuruluşudur. Kendine bağlı olan organizasyon ve bireylerden müteşekkildir. Bir göçmen kuruluşu olan TB-NRW, Kuzey Ren Vestfalya’daki bütün insanların barış içinde huzurlu bir şekilde yaşamasına gayret etmektedir. Bu görevlerin yanı  sıra herhangi bir şekilde göçmenlikle alakası olan fertlerin kanuni ve sosyal haklarını korur. Siyasi alandaki eşitliklerini temin edebilmek için bütün siyasi ve idari kurumlarla birlikte faaliyet gösterdiğini” özellikle belirtti.

-TB-NRW’nin Genel Kurulu’ Sayın Kenan Kolat’ın Başkanlığında oluşturulan Divan Heyeti tarafından yönetildi. Genel Kurul’a katılan delegeler ve üyeler, eşine az rastlanan bir genel kurul izlediler. Görüşülen gündem maddeler hakkında söz almak isteyen herkese fırsat verildi.  Özellikle çoğunluğun sağlanması bakımından, bekleme süresi iki hafta yerine saatle çözüme kavuşturulması insana ve zamana verilen önem bakımından çok önemli anlamlı bir durumdu. Diğer dernekler de tüzüklerinde düzeltmeler yaparak, çoğunluğun sağlanması, süre ve gündem maddeleri hakkında görüş bildirme fırsatı için TB-NRW genel kurulu iyi bir örnek teşkil edecektir. Toplantıya, NRW SPD Milletvekili Sayın Volkan Baran, Yeşiller Partisinin eski Milletvekili Sayın Arif Ünal, Almanya Türk Toplumu Eş Başkanı Atilla Karabörklü, Öğretmen dernekleri yöneticileri, Sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve halkının sorunlarına emek ve gönül veren NRW halkı katıldı. TB-NRW Genel Kurulu’nda, konuşmacıların bilimsel yöntemler, sorunların nasıl çözüleceği hakkında aydınlatıcı, birleştirici, dayanışma ve önerilerle muhteşem bir konferansa dönüştü. Katılımcılar, umutlu ve gülen yüzlerler ayrıldılar.

TB-NRW’nin yeni yönetim kurulunu oluşturan isimler ve temsil ettikleri dernekler: Başkan Serhat Ulusoy FÖTEV NRW, Başkan Vekili Sabriye Subcun EURO TÜRK, Başkan Vekili İnci Çilek TB-NRW, Şeref Çağlar EURO TÜRK, Başkan Vekili Sadık Çiçin FÖTEV NRW, Sayman Hülya Coşkun EURO TÜRK, Üye Kübra Çekirge FÖTEV NRW, Üye İsmail Erkul FÖTEV NRW, Üye Halide Özkurt FÖTEV NRW, Üye Handan Anapa TB-NRW, Üye Eyüp Tuzkaya Üniversite Öğrencileri Derneği, Üye Erkan Temizkanoğlu, ADD Dortmund, Yedek Üyeler: Caner Aver TB-NRW, Ayla Dalkılıç FÖTEV NRW, Nihan Aydemir EURO TÜRK, Denetleme Kurulu: Hakan Ekinci NRW ÇYDD, Yıldıray Cengiz Katılımcı, Zeynep Göktekin ADD Dortmund TB-NRW’nin yeni ekibini oluşturdular

ha-ber.com/TB-NRW/ Dortmund

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.