Tayvan Genelkurmay Başkanı Helikopter Kazasında Öldü

Tayvan Genelkurmay Başkanı Helikopter Kazasında Öldü

ABONE OL
20:26 - 02/01/2020 20:26
Tayvan Genelkurmay Başkanı Helikopter Kazasında Öldü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Tayvan’da yaşanan helikopter kazasında aralarında ülkenin Genelkurmay Başkanı’nın da bulunduğu 8 kişi hayatını kaybetti. Kaza, başkent Taipei yakınlarındaki dağlık alanda meydana geldi.

Yapılan resmi açıklamada, helikopterde 13 kişinin bulunduğu ve Genelkurmay Başkanı Shen Yi-ming’in de hayatını kaybettiği belirtildi. Kazanın bölgedeki aşırı sis nedeniyle helikopterin acil iniş yapmaya çalışması sırasında yaşandığı ifade ediliyor.

Ülkede 11 Aralık’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde yaşanan kaza dolayısıyla Cumhurbaşkanı Tsai Ing-wen, hafta sonuna kadar yapacağı seçim çalışmalarını iptal etti.

Tayvan kendisini bağımsız ülke olarak tanımlasa da Çin, bu ülkenin kendi topraklarının bir parçası olduğunu iddia ediyor.

Amerika her ne kadar resmi olarak ilişkisi bulunmasa da Tayvan yönetimine askeri alanda destek veriyor. Düşen askeri helikopterin de Tayvan’ın Amerika’dan satın aldığı helikopterlerden biri olması olasılığının yüksek olduğu belirtiliyor.

 

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.