Tayland: Restoranlar açılacak, iç hat uçuşları başlayacak

Tayland: Restoranlar açılacak, iç hat uçuşları başlayacak

ABONE OL
11:33 - 27/08/2021 11:33
Tayland: Restoranlar açılacak, iç hat uçuşları başlayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Tayland´taki yetkililer Bangkok´ta ve ülkenin diğer bölgelerinde uygulanan sert kapanmayı hafifletmek istiyor. Planlar gerçekleşirse restoranlar açılacak ve büyük ölçüde durdurulmuş olan iç hat uçuşları yeniden başlayabilecek.

Bu doğrultuda kaleme alınmış olan bir önerge Thailand Sağlık Bakanlığı tarafından bugün Thailand Ulusal Korona Krizi Merkezi´ne sunulacak. SDA haber ajansı tarafından „Bangkok Post” gazetesinde çıkan bir haber dayandırdığı makaleye göre bugün bu planlar ile ilgili bir aşama planı da açıklanacak.

Bahsedilen planlar kabul edilirse şu anda 29 „koyu kırmızı bölge” ve 37 “kırmızı bölge” sınırların içinde olup kapalı olan restoranlar yeniden açılarak akşam saat sekize kadar yeniden misafir kabul edebilecek. Adı geçen bölgelerde bulunan restoranlar şu anda ancak eve teslim yemek verebilir.

Bahsedilen yeni kolaylıkların yalnız sadece tamamen aşılı olan veya geçerli negatif test sonucu gösterebilen misafirler için geçerli olacak. Iç hat uçak yolculuğu yapmak isteyenler için de bu şartlar geçerli olacak.

Vaka sayısı azalıyor

Büyük bölümü haftalardan beri çok sert bir kapanma altında olan Tayland´ta, alınan bir sert önlemlerin sonucu olsa gerek vaka sayıları azalmaya başladı. İki hafta önce 23 bin seviyelerinde bulunan yeni bulaşma sayısı şimdi 18 binlere kadar düştü.

Tayland 2020 yılına korona pandemisi ile mücadele konusunda örnek ülke sayılırken 2021 Nisan ayından başlamak üzere dünyadaki en ağır dalgalardan birini yaşadı. Bunda ülkedeki düşük aşılanma oranının da etkisi var: şimdiye kadar 70 milyon Tayland nüfusunun ancak yüzde dokuzu aşılandı. Turizmde son derece önemli olan tatil adası Phuket ve Ko Samui, birkaç haftadan beri “Sandbox” adlı projenin yardımı ile turizmi yeniden yaşatmayı deniyor. Resim: © AA

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.