Tayfun Keltek yeniden Başkan

Tayfun Keltek yeniden Başkan

ABONE OL
00:26 - 16/12/2021 00:26
Tayfun Keltek yeniden Başkan
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

NRW Eyalet Uyum Meclisleri Kurulu yeni yönetimini seçti. Tayfun Keltek yeniden Başkan.

Kuzey Ren-Vestfalya‘da (NRW) faaliyet gösteren ve onbinlerce göçmenin seçilmiş temsilcileri olan Uyum Meclislerinin çatı örgütü Eyalet Uyum Meclisleri Kurulunun (Landesintegrationsrat-LIR) Genel Kurulu Köln’de gerçekleşti. Genel Kurula farklı kentlerden 90’ın üzerinde delege katıldı.

Genel Kurulun en önemli iki gündem konusu, NRW Eyalet Uyum Bakanı Dr. Joachim Stamp ‘ın genel kuruldaki konuşması ve Çatı örgütü Eyalet Uyum Kurulunun (LIR) yeni yönetim kurulu seçimiydi. Oluşan yeni yönetimin en sevindirici yanı ise hem çok kültürlü hem de çok kadın yöneticili olması.

Dr. Stamp (FDP) Konuşmasında, şehirlerinde uyum alanında hizmet veren uyum meclisleri başkanlarına emeklerinden dolayı teşekkür etti ve daha sonra yeni kurulan federal hükümetin çıkaracağı çifte vatandaşlık yasası federal düzeyde yeni koalisyon programın da göçmenlere yönelik planlanan yasal değişikliklere değindi. Yeni yasaya göre Alman vatandaşlığına geçme süresi artık sekiz yıldan beş yıla indirilecek.

Göçmenler siyasi yaşama katılmalı

Erden Ankay-Nachtwein, Turan Özkücük ve Yunus Ulusoy ‘dan oluşan Divanın yönettiği genel kurulda LIR Başkanı Tayfun Keltek yaptığı konuşmada, ‚ ‘‘çok kültürlü enternasyonal aile karakterine sahip kişilerin barış içinde ve eşit bir şekilde bir arada yaşamaları için siyasi katılım çok önemli. Katılım ve Entegrasyon Yasasında yapılan değişiklik bu nedenle katılım fırsatlarını güçlendirmek ve özellikle uyum meclislerinin entegrasyon politikası konularında belediyelerin aldığı kararlara katılmasını sağlamak için çok değerlidir ‘‘dedi.

“Neden göçmen bir insan doğal olarak iki dilliliğinden vazgeçsin, kültürel becerilerini gizlesin ve geldiği ülkeyle olan tüm bağlantılarını kessin? Bu tür talepler göçmen kökenli bir kişiyi sadece küstürür rencide eder ve yaşadığı topluma ait olmama ve istenmeme hissini arttırır.Net olan bir şey var o da göçmenlerin yanlarında getirdiği kültürün, becerilerin, diplomaların tanınması ve tanıtılması, Almanya’ya aidiyet duygusu ve sosyal kaynaşma üzerinde olumlu bir etkiye sahip olduğu ve bireyin topluma sosyal uyumunu hızlandırmaktadır”.

Yeni yönetim de 9 kadın 8 erkek yönetici var

Yeni yönetim kurulunu belirleyen seçimlerde 10 farklı ülkeden en çok oyu alan 9’u kadın 8’i erkek aday yeni yönetime seçilmeyi başardılar.

Tayfun Keltek (Köln Uyum Meclisi), yapılan seçimlerde tekrar oy çokluğuyla seçilerek başkanlık pozisyonunu korudu.

Yönetime ise şu isimler girdi; Başkan yardımcılıklarına  Oyun Ishdorj (Bonn), Ksenija Sakelšek (Entegrasyon Meclisi Üyesi Unna) ve Erkan Zorlu (Entegrasyon Meclisi Üyesi Troisdorf) seçilirken. Demet Jawher-Özkesemen Uyum Meclis, Würselen) yeniden genel sekreter, Katharina Kabata‘ da  (Uyum Meclisi Düsseldorf) LIR in yeni saymanı oldu.

Yönetimin diğer üyeleri ise şu isimlerden oluştu;

Murisa Adilović (Bielefeld ), Berat Arifi (Gelsenkirchen ), Ergül Aydemir (Ahlen ), Canan Çelik (Duisburg ), Ahmed El Kholy (Jülich ), Mehmet Güneysu (Dormagen), Naffissa Khalil (Detmold i), Seyfullah Köse (Gevelsberg ), Fotis Matentzoglou (Castrop-Rauxel ), Sabina Palluch (Emmerich), Maria Zaphiropoulou (Iserlohn ).

Aşağıdaki kişiler ise denetleme kuruluna seçildiler:

Gülay Gürbuz (Baesweiler), Ayhan Demir (Paderborn), Claus-Armin Kürschner (Hagen), Filippo Giletti (hava durumu), Anna Maria Klimaszewska-Golan (Köln)

ha-ber.com/Mehmet Tanlı

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.