*** TAVAK, Bursa Kitap Fuarı’na katıldı

*** TAVAK, Bursa Kitap Fuarı’na katıldı

ABONE OL
17:20 - 03/03/2009 17:20
*** TAVAK, Bursa Kitap Fuarı’na katıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

TAVAK, Bursa Kitap Fuarı’na katıldı

Türk Alman Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı (TAVAK), TÜYAP Bursa 7. Kitap Fuarı’nda "Türkiye’de Yükseköğretim ve Vakıf Üniversiteleri" konulu panel organizasyonu gerçekleştirdi

Yoğun katılımla gerçekleştirilen ve oturum başkanlığını Eski Kültür Bakanı Ercan Karakaş’ın üstlendiği panelde; Türk Alman Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı Başkanı (TAVAK) Prof. Dr. Faruk Şen, Avrupalı Türk İşadamları Birliği Başkanı (BTEU) Ahmet Güler, Avrupa Türk Demokrasi Vakfı Başkanı Aydın Yardımcı ve TAVAK Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Necdet Basa birer konuşma yaptılar.


TAVAK başkanı Prof. Dr. Faruk Şen, Türkiye’de her yıl 1 milyon 600 bin kişinin üniversite giriş sınavlarına katıldığını belirterek, 350 bin kişinin üniversiteye yerleştirilebildiğini ve 50 bin Türk gencinin üniversite öğrenimi görmek başka ülkelere gittiğini söyledi. Prof. Şen, Türkiye’de yeni üniversitelerle birlikte toplam üniversite sayısının 94’e, vakıf üniversitesi sayısının ise 36’ya vardığına dikkat çekerek, ilk kez Alman dilinde eğitim verecek ve İzmir’de kurulacak Türk-Alman Üniversitesi’nin öğrenciler için önemli bir fırsat olacağını kaydetti.


Panel katılımcılarının panelistlere yönelik soruları da; özellikle 2010’da İzmir Çeşme Alaçatı’da faaliyete geçecek Türk-Alman Üniversitesi’nin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Siyasal Bilgiler Fakülteleri hakkında detaylı bilgi almaya yönelikti.


Konuşmacılar, Türk-Alman Üniversitesi’nin Türkiye’de faaliyete geçmesiyle, önemli bir katma değerin Türkiye sınırları içerisinde kalacağı gibi akademik dünyadaki en büyük sorunlardan “beyin göçü”nün de bu sayede engelleneceğini dile getirdiler.

ha-ber.com 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.