Suudi Hacı Adaylarına Corona Önlemleri

Suudi Hacı Adaylarına Corona Önlemleri

ABONE OL
11:10 - 30/07/2020 11:10
Suudi Hacı Adaylarına Corona Önlemleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Corona virüsü tedbirleri nedeniyle yurtdışından hacı adayı kabul etmeyeceğini açıklayan Suudi Arabistan’da Hac ibadeti başladı. Corona virüsü salgını nedeniyle bu yıl Hac ziyaretine sadece Suudi Arabistan’da yaşayanlar kabul edildi.

Hac ziyaretine Suudi Arabistan vatandaşı ya da ülkede oturma izni olan yaklaşık 10 bin kişinin katılması bekleniyor. Geçtiğimiz yıl Hac ziyaretine 2,5 milyon kişi katılmıştı.

Salgın nedeniyle katılımcılar, Suudi yönetimi tarafından alınan önlemlere uyarak Hac ziyaretini gerçekleştiriyor. Müslümanlar Kabe’yi tavaf ederken belirlenmiş hatlar üzerinde fiziki mesafe kuralına uygun şekilde yürüyor.

Yine alınan tedbirler kapsamında hacı adaylarının Kabe’ye yaklaşması ve dokunması yasaklandı.

Hacı adaylarının Kabe’yi sosyal mesafeli şekilde tavaf etmesi, Kabe etrafında ilk kez bu tarz görüntülerin oluşmasına neden oluyor.

Tüm hacı adayları ibadetleri sırasında zorunlu olarak maske takıyor.

Suudi hükümeti ayrıca Hac ziyareti başlamadan önce Kabe ve tüm ibadet mekanlarını Corona virüsü salgınına karşı dezenfekte etti.

Hacı adayları Corona virüsü konusunda sıkı denetime tabi tutulurken kollarına takılan elektronik bileklikler takip ediliyor. Hacı adaylarının ateşleri ölçülüyor, valizleri dezenfekte ediliyor ve şeytan taşlama için kendilerine sterilize edilmiş çakıl taşları veriliyor.

Suudi Arabistan’da bugüne dek 270 binden fazla Corona virüsü vakası tespit edilirken ülke genelinde 2 bin 789 kişi de salgın nedeniyle hayatını kaybetti.

VOA tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.