Suriye ordusunun İdlib’de stratejik önem taşıyan Serakib kasabasına girdiği belirtiliyor. TSK’nin kasabada 3 gözlem noktası bulunuyor.
Suriye ordusunun İdlib kent merkezinin 15 km doğusunda bulunan Serakib kasabasına girdiği belirtiliyor.
Serakib kasabası, Lazkiye-Halep arasındaki M4 ve Lazkiye-Şam arasındaki M5 otoyollarının kavşak noktasında yer alması nedeniyle kilit önem taşıyor.
El Nusra (Heyet Tahrir’uş Şam) militanlarıyla çatışmaların ardından Suriye ordusunun kasabada kontrolü tamamen ele geçirdiği ve mayın temizleme çalışmalarına başladığı bildiriliyor.
TSK’nin Serakib’de 3 gözlem noktası bulunuyor.
soL haber portalı tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.
ALMANYA
30 gün önceALMANYA
15 Mayıs 2026ALMANYA
15 Mayıs 2026ALMANYA
15 Mayıs 2026ALMANYA
15 Mayıs 2026ALMANYA
15 Mayıs 2026ALMANYA
15 Mayıs 2026
1 Dünya Genelinde Vaka Sayısı 6 Milyonu Aştı
2 “Dünya açlıktan kırılırken her gün 1 milyardan fazla öğün çöpe gitti”
3 “Venezuela’nın petrol geliri yaptırımların hafifletilmesiyle ayda 390 milyon dolar arttı”
4 Türkiye, Romanya ve Bulgaristan Karadeniz’de mayın temizleme anlaşmasını 11 Ocak’ta imzalayacak
5 Brezilya’dan X’e erişim engeli