SunExpress yaz sezonunda dış hatlarda 6 milyon koltuk hedefledi

SunExpress yaz sezonunda dış hatlarda 6 milyon koltuk hedefledi

ABONE OL
23:44 - 24/02/2021 23:44
SunExpress yaz sezonunda dış hatlarda 6 milyon koltuk hedefledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Havacılık ve turizm sektörü 2021 yaz sezonuna hazırlanırken merkezi Antalya’da bulunan SunExpress, dış hatlarda 6 milyon, iç hatlarda da 1, milyon koltuk sunacak. SunExpress Ceo’su Max Kownatzki,’’ Türk turizmi bu yaz parlayacak’’ dedi.

SunExpress Ceo’su Max Kownatzki yaptığı açıklamada, 2021 yazında Türk turizmine tam destek vereceklerini bildirdi. 2021 yaz sezonu uçuş planını ve uçmaya başlayacağı yeni destinasyonları açıklayan Kownatzki, havayoluyla Türkiye ile Avrupa arasındaki uçuş ağına 23 yeni rota eklediklerini, Antalya ve İzmir’den ilk kez Orta Doğu’nun üç önemli merkezine uçmaya başlayacaklarını belirtti.

Türkiye’nin tatil cennetleri olan Akdeniz ve Ege kıyılarına tarifeli seferlerle en fazla turist getiren havayolu SunExpress’in, pandemi ve seyahat kısıtlamaları sebebiyle durgun geçen bir yılın ardından 2021 yazında Türk turizminin güçlü bir dönüş yapmasına destek olmaya hazırlandığını ifade eden Max Kownatzki, şunları kaydetti.

‘’Önümüzdeki yaz sezonunda seyahate olan talebin oldukça artacağını öngörüyoruz. Aşılama çalışmalarının ve hızlı test uygulamalarının birçok ülkede yaygın bir şekilde hayata geçmesiyle beraber, yaz aylarında Avrupalı turistlerin Türkiye’deki tatil merkezlerine akın etmesini bekliyoruz.”

Türk turizmi bu yaz parlayacak

Türkiye’nin, Covid-19’un yayılmasını önlemek için başarılı çalışmalar yaptığını ve ‘Güvenli Turizm Sertifakası’ uygulaması ile bunu kanıtladığına dikkat çeken  Kownatzki, şöyle devam etti:

“Türkiye’de aşı olan nüfusun belirli bir seviyenin üzerine çıkması ve Covid-19 testlerinin kolaylaşmasıyla birlikte, Türk turizminin yüksek bir ivme kazanacağına ve her zamankinden güçlü bir şekilde geri döneceğine inancımız tam. Türk turizminin önemli bir ortağı olarak, bu yıl sektörün güçlü bir şekilde geri dönmesi için gereken tüm desteği sağlamaya hazırız.”

Orta Doğu’ya uçuşlar başlıyor

SunExpress’in 2021 yazında uçmaya başlayacağı yeni rotalarla ilgili bilgi veren Kownatzki, yeni sezon ile birlikte uçuş ağına, 23 yeni güzergah eklediklerini söyledi.

SunExpress’in bu sezon yeni pazarlara da açıldığını ifade eden Kownatzki, “Bu yaz, turistik veya aile ziyareti amacıyla bizi tercih eden yolcularımız için Türkiye ile Avrupa arasında kurduğumuz köprüyü güçlendirmekle kalmayıp yeni pazarlara da açılıyoruz. Antalya ve İzmir’i Doğu Avrupa ve Orta Doğu’nun önemli merkezlerine bağlayacağız. Dinamik yapımız sayesinde, yeni rotalarımızı belirlerken yolcularımızın taleplerini dikkate alarak, uçmayı en çok talep ettiği destinasyonlara ağırlık veriyoruz” dedi.

Yaz sezonunda 23 yeni rota

Türkiye’den toplamda 27 ülke ve 52 destinasyona aktarmasız uçuş gerçekleştiren SunExpress, 2021 yaz sezonu uçuş planında dış hatlarda yaklaşık 6 milyon, iç hatlarda ise 1.8 milyon koltuk sunacak. Havayolunun uçuş ağına eklediği 23 yeni destinasyon şu şekilde:

Antalya’yı iç hatlarda 10, dış hatlarda ise 40 destinasyona bağlayacak olan SunExpress’in 2021 yaz sezonunda Antalya’dan uçuş sunacağı yeni destinasyonlar şöyle:

Antalya Havaalanı Dış hatlar: Beyrut, Cenevre, Erbil, Kişinev, Lübliyana, Londra Gatwick, Manchester, Sofya ve Tel Aviv.

İç hatlar : Hatay ve Malatya.

İzmir’e Beyrut,  Cenevre,  Kiev ve Tel Aviv’den, İç Hatlarda da Bodrum’dan uçacak olan SunExpress, Bodrum’a Köln ve Viyana, Eskişehir’e Brüksel ve Düsseldorf, Hatay ve Zonguldak’a Düsseldorf, Malatya’ya da Frankfurt’tan , yolcu taşıyacak.

 

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.