SÜLEYMAN SOYLU HDP`YE GEÇECEK Mİ?

ABONE OL
18:48 - 15/02/2021 18:48
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İç işleri Bakanı Süleyman Soylu`dan bahsediyorum. Nerden çıktı demeyin konu çok açık. İlk okul seviyesinde bir çocuğa sorsanız, geçmişini anlatınca “geçebilir” der.

Bir insan geçmişte AKP’yi hedef alarak “Eğer ben Süleyman Soyluysam, eğer ben bir Balkan torunuysam. Buradan herkese açıklıyorum. Eğer tertemiz bir adamsam tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenden hesap sormazsam namerdim” dedikten sonra gidip o partiye katılıyor ve liderin izinden çıkmıyorsa siz bundan ne anlarsınız.

Süleyman Soylu “Murat Karayılan’ı yakalayıp bin parçaya bölmezsek bu Millet ve Şehitlerimiz yüzümüze tükürsün…” deyince benim ilk aklıma gelen bu oldu. Kısa sürede olmasa bile birkaç yıl içinde HDP saflarında siyasi oluşumlara yakınlaşabilir mi sorusu geldi aklıma.

Namerdim deyipte hesap sormayanın, yüzüme tükürün dediğinde neden inanmamız gerekiyor bilemedim.

PKK tarafından 13 insanımızın öldürülmesi sonucunda Süleyman Bey bu açıklamayı yaptı. Bulamazsam tükürün diyor. Bu insanlar yaklaşık beş yıldır kaçırılmış. Yaklaşık beş yıldır iç işleri bakanı da sensin. Beş yıldır bu Memleketin kaçırılan evlatlarını gidip alıp gelemediğin için yüzüne tükürülmesini istesen, belki bu dediklerinden daha etkileyici bir sonuç alabilirdin.

PKK kaçırmış insanları, Irak’ın Kuzeyinde bulunan ve dağlık bir araziye sahip olan Gara bölgesinde, Türkiye sınırından yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta esir tutuyor. Sen bakansın, bu ülkenin istihbaratı var ve 40 kilometre ötedeki yeri tespit edemediniz mi?

Hadi Mit bulamadı, enişteye sorsaydınız.! Hani darbeyi duyduğunuz enişteye.

Milli savunma bakanı Hulusi Akar da açıklama yaptı “Sağ olarak ele geçirilen iki teröristin verdiği ilk bilgilerde ise vatandaşlarımızın mağaraya yönelik harekatın başlangıcında sözde mağara sorumlusu terörist tarafından şehit edildikleri ifade edilmiştir” diye konuştu.

Önce insanlarınızı kurtarmadan hava saldırısı düzenlenmesi bu duruma yol açmış mıdır? PKK’nın öldüreceği aklınıza gelmedi mi? Cansız bedenlere ulaşıldığına göre, o bölge terörden temizlendi mi? Yoksa bedenler teslim mi edildi?

Kısacası biz yetkililerden “hesap sormazsa yüzlerine tükürmek” için izin istemiyoruz. Çıksın bir yetkili, beş yıldır bu insanlar kaçırıldı ve biz gidip bulamadık. Bulupta kurtaramadık. Birde üzerine insanlar orda iken kampa saldırı yaptık desin.

İşte bu yapılan hataların sorumlusu filanca şahsiyettir. Hafta içi sabah sekiz, akşam beş arasında gidip yüzüne tükürebilirsiniz. Tükürmek için kuyruk oluşacağı için pandemi kuralları gereği sosyal mesafeye dikkat edilmesini rica ediyoruz desin.

Biz bıktık artık yapacağız edeceğiz laflarından.

Siz sorumluları gösterin geçmiş hatalarınız için, bizde geçmişin hakkını ödeyelim. Önce tükürme işinde bir helalleşelim, sonra geleceğe bakarız.

Bakan Soylu HDP’lilere seslenerek te “PKK’nın Allah belasını versin deyin” diyordu geçmişte. Allah sizin terör işlerinizle ilgilenmeyecektir. Bakan olarak terörün belasını veremiyorsan, suç sendedir! Bela okumayı da cami imamlarına bırakın sayın bakanım. Gereği neyse yapın, nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız yardımcı olalım …Gerisi hikâye!

 

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.