Sudan’ın eski cumhurbaşkanı uluslararası mahkemede yargılanacak

Sudan’ın eski cumhurbaşkanı uluslararası mahkemede yargılanacak

ABONE OL
20:29 - 11/02/2020 20:29
Sudan’ın eski cumhurbaşkanı uluslararası mahkemede yargılanacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Sudan’daki geçici hükümet, ülkenin eski cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir’in Lahey’deki mahkemede yargılanmasını kabul etti.

Sudan’da kurulan geçici hükümet, Darfur bölgesini kontrol eden isyancı grupla yürütülen barış görüşmeleri kapsamında eski cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir’in de aralarında bulunduğu kişilerin Lahey’de yargılanmasını kabul etti.

Sudan Hükümet Sözcüsü Muhammed Hasan Eltaiş, “Yaraları sarmazsak adalet sağlanamaz” dedi.

Ömer el-Beşir, Darfur’da 2003 yılında başlayan ve yaklaşık 300 bin kişinin öldürüldüğü çatışmalar sırasında soykırım yapmak ve savaş suçları işlemekle suçlanıyor.

Uluslararası Ceza Mahkemesi savcıları, el-Beşir’i Darfur’da savaş suçları işlemekle suçlayan iddianameyi 2009 yılında hazırladılar ve yargılanmasını talep ettiler.

Halkın aylar süren protesto gösterilerinin ardından geçen yıl askeri darbeyle devrilen El-Beşir, Aralık ayında başkent Hartum’da yargılandığı davada yolsuzluktan suçlu bulundu ve iki yıl hapis cezası aldı.

Sudan yasalarına göre 70 yaşın üzerindeki kişiler cezaevine gönderilmiyor, 76 yaşındaki el-Beşir’se bu nedenle cezasını bir sosyal tesiste sürdürüyor.

soL haber portalı tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.