Stuttgart’ta ‘Almanya Türküleri’ konseri

Stuttgart’ta ‘Almanya Türküleri’ konseri

ABONE OL
12:27 - 14/11/2021 12:27
Stuttgart’ta ‘Almanya Türküleri’ konseri
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Stuttgart’ta ‘Almanya Türküleri’ konseri işgücü göçünün kültürel tarafını belgeledi.

1999 yılından günümüze Almanya’nın Stuttgart kentinde ve çevresinde etkin çalışmalara bulunan Stuttgart Türk Alman Forumu (DTF), Türkiye ve Almanya arasında imzalanan göç anlaşmasının 60. yılı nedeniyle Stuttgart kentinin seçkin kültür ve kongre sarayı Liederhalle’deki Mozart salonunda ‘Almanya Türküleri’ konserini düzenledi.

Müzisyen Nedim Hazar’ın hazırladığı konser projesinde rap’çi Eko Fresh, caz şarkıcısı Özay Fecht, Türk ezgilerini Almanca sözlerle seslendiren Ata Canani, ünlü ses sanatçısı Sema Moritz, rap’çi Erci E., Kürtçenin Almanya’daki en önemli sesi Ali Baran ve kemancı Ruddi Sodemann sahneye çıktılar.

Yüksel Özkasap ve Cem Karaca’nın yapıtlarının sunulduğu ve kısa bir süre önce aramızdan ayrılan ‘düğünlerin elektrosazlı efendisi’ Derdiyoklar Ali’nin anısının da yaşatıldığı konserde Die Mampen, Avian Quartet ile müzisyenler Lea Randella, Umut Piera, Mojtaba Faghihi ve Diyar Altürk sanatçılara eşlik ettiler. Görkemli programı, 300’e yakın Türkiye kökenlilerin yanı sıra Alman ve diğer kültürlerden seyirciler de büyük tezahürat eşliğinde izlediler.

Ünlü stand-up ustası Fatih Çevikkollu’nun sunduğu konserin açılış konuşmasını DTF Yönetim Kurulu Başkanı Gülten Aysel yaptı. Aysel, konukları selamladıktan sonra bu çok önemli göç etkinliğini sunmaktan onur duyduklarını belirtti.

Baden-Württemberg Sanat Bakanlığı, Stuttgart Belediyesi, Mercedes-Benz ve Robert Bosch kuruluşlarının desteklediği programın selamlama konuşmasını ise Baden-Württemberg Eyaleti Maliye Bakanı Dr. Danyal Bayaz gerçekleştirdi.

Bayaz konuşmasında Baden-Württemberg ekonomisinin güçlü olmasında Türkiye kökenlilerin rolüne işaret ederek 60 yıl önce işgücü göç anlaşması ile gelenlerin artık toplumun bir parçası olduğunu, sağlıktan siyasete, sinemadan iş dünyasına ve spordan kültüre önemli başarılara imza attıklarını kaydetti.

Bakan Bayaz Stuttgart Türk Alman Forumu ekibine de göçün 60 yılına tanıklık eden şarkıları ve sanatçıları Stuttgartlılarla buluşturduğu için teşekkürlerini iletti.

Baden-Württemberg Eyalet Meclisi Başkanı Muhterem Aras ve millet vekili Cem Özdemir’in de konuklar arasında olduğu konser, Almanya Federal Cumhuriyeti tarihinin önemli parçasını oluşturan Türk işgücü göçünün kültürel tarafını da belgelemesi açısından büyük önem taşıyor.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.