SPD Nürnberg’den Arif Taşdelen’e Tam Destek

SPD Nürnberg’den Arif Taşdelen’e Tam Destek

ABONE OL
21:01 - 30/01/2023 21:01
SPD Nürnberg’den Arif Taşdelen’e Tam Destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

SPD Nürnberg Nordostbahnhof, Wöhrd ve Maxfeld semtlerinin ortak olarak Konrad Gross okulunda verdikleri yeni yıl resepsiyonunda ana konuşmacı olarak katılan Bavyera SPD milletvekili ve SPD eyalet meclisi başkanvekili Arif Taşdelen’e davetliler dakikalar süren büyük alkış yağmuru ile destek verdi.

SPD Nürnberg Maxfeld başkanı Bernd Hampel konuşmasını, “Arif, seninleyiz!” diye bitirdi.

Kuzey Nürnberg’in üç teşkilat başkanları Bernd Hampel (Maxfeld), Thorben Starke (Wöhrd) ve Abdurrahman Gümrükcü’, birlikte düzenlemiş oldukları yeni yıl resepsiyonuna ilginin büyük olmasından çok mutlu olduklarını ifade ederek 8 Ekim 2023 tarihinde yapılacak olan Bavyera milletvekili seçimleri için yoğun çalışacaklarını ifade ettiler.

PANDEMİDEN SONRA İLK

SPD Nürnberg Nordostbahnhof Başkanı Abdurrahman Gümrükcü pandemiden sonra yeniden yeni yıl resepsiyonuna yüzlerce kıymetli davetlinin ve Arif Taşdelen’in ana konuşmacı olarak katılmasından duyduğu memnuniyetini dile getirdi.

BİRİNCİ NESİL GÖÇMENİ

Gümrükçü şöyle devam etti:

“Birinci nesilden göçmen olarak Almanya genelinde bir parti semt başkanı olarak görev almam büyük takdirle takip ediliyor. Her zaman toplumumuza siyasi ve eşimle beraber kültürel çalışmalarımızla örnek olmaya gayret ediyoruz. Aktif çalışma hayatında Bavyera eyaletinde Türkiye’den göçmen olarak ilk ustalık belgesini alma başarısını göstermiştim. Emekli olduktan sonra da kültür ve siyasi çalışmalarımı büyük bir azimle sürdürüyorum “

ARİF TAŞDELEN LİSTE BAŞI

Arif Taşdelen, partisinin Orta Frankonya seçim listesinde de liste başı. Bu doğrultuda Arif Taşdelen’in üçüncü kez milletvekili olacağı kesin olarak değerlendiriliyor. Nürnberg-Doğu seçim bölgesi SPD adayı Aynur Kır ve Nürnberg Güney bölgesi SPD adayı Claudia Arabackyj de davetliler arasında yer alarak, Arif Taşdelen’e destek verdiler.

GENEL SEKRETERLİKTEN   İSTİFA ETMİŞTİ

Hürriyet Avrupa’nın da yayımladığı ve Alman gazetelerinin referans olarak gösterdiği haberden sonra, kadın partililerin iddiaları üzerine geçtiğimizde günlerde Arif Taşdelen partisinin eyalet genel sekreterliği ve seçim kampanyası başkanlığından istifa etmişti. Bavyera eyaletinde 8 Ekim 2023 tarihinde yapılacak seçimler öncesinde partisine zarar gelmesini istemediğini belirterek iki görevinden de ayrılan Taşdelen, ilk defa kamuoyunun önünde konuştu.

Konuşmasının başında partililere ve davetlilere desteklerinden dolayı teşekkür eden milletvekili, eşi Zhoan ile bu akşam burada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İddialar hakkında konuşmama kararı aldığını belirterek, seçim öncesi partililere moral aşıladı.

Taşdelen, Uluslararası Holokost’u Anma Günü’nde bu tür olayların yaşanmaması için herkesin sorumluluk taşıdığını vurguladı. AfD gibi aşırı sağcı partilerin son yıllarda ciddi oy aldığını hatırlatarak, aşırı sağ eğilimlere SPD partisi üyelerinin mücadele etmesini talep etti.

ÇİFTE VATANDAŞLIĞA TAM DEESTEK

Taşdelen, önümüzdeki aylarda Federal hükümet partilerin meclise getireceği vatandaşlık yasasının modernizasyonu için destek istedi. Her yıl Almanya’ya bir milyon insan göç ederken, her yıl 900 bin kişinin Almanya’yı terk etmesi düşündürücü. Acilen ihtiyaç duyduğumuz nitelikli iş gücünü, Almanya’daki ortamı iyileştirerek kalmasını sağlamalıyız.

Bu konunun yine tartışmalara yol açmasını üzücü bulan Taşdelen, bazılarının tarihten ders almadıklarını belirtti. Uzman elemanlar çağırıyoruz, ama nasıl yaşayacakları konusunda fazla çaba göstermiyoruz dedi.

BİRİNCİ NESİL ÖNÜNDE SAYGI İLE EĞİLİYORUM

Taşdelen devamla şunları ifade etti, Abdurrahman Gümrükcü gibi birinci nesilden önemli temsilcilerimiz bu akşam burada ev sahibi. Birinci neslin bu ülkenin kalkınması için verdiği emek karşısında saygıyla eğiliyorum. Onlar çifte vatandaşlık hakkını çoktan hak ettiler.

‚Seçim safhası partimiz için en verimli zamanlar. Bu seçim için yanıp, tutuşuyorum. Hep beraber seçimlerde iyi bir sonuç almak için mücadele etmeliyiz. Bavyera’da yaşayan tüm insanlar huzur içinde yaşayabilmesi için mücadele etmemiz gerekiyor‘ diyen Arif Taşdelen , Bavyera eyaletinde son dönemde verilen sözleri de ‘seçim ikramları‘ olarak eleştirdi. Hayat şartlarındaki pahalılık konusunda da zengin bir eyalet olan Bavyera’da alarm zillerinin çalması gerekiyor, dedi.

DAVETE YOĞUN KATILIM

Yeni yıl resepsiyonu verildiği salon dolup taştı.  Davetlilere Türk mutfağından lezzetler ikram edildi. Türk toplumunun yanı sıra üst düzey SPD parti temsilcileri ve üyeleri, diğer partilerin belediye meclis üyeleri davete katıldı. SPD partisinden uyum sözcüsü Diana Liberova, SPD Fürth üyesi Ayhan Yeşil, SPD üyesi ve sendikacı Esin Çıtlak‘ın yanı sıra misafirler arasında Nürnberg Metropol Bölgesi Türk Toplumu Başkanı (tgmn) Bülent Bayraktar ve FDP Nürnberg Meclis Üyesi Ümit Sormaz hazır bulundular.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG
Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.