SPD Lideri Lars Klingbeil: “Bu, Türkiye’de Demokrasinin Yok Edilmesidir”

SPD Lideri Lars Klingbeil: “Bu, Türkiye’de Demokrasinin Yok Edilmesidir”

ABONE OL
15:33 - 20/03/2025 15:33
SPD Lideri Lars Klingbeil: “Bu, Türkiye’de Demokrasinin Yok Edilmesidir”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İlhan Baba/BERLİN

Almanya Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Lars Klingbeil, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasının Türkiye’deki demokrasiye yönelik ‘ağır bir saldırı’ olduğunu söyledi.

Almanya’nın önde gelen basın kuruluşları, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasını, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı güçlü rakip olduğunu” vurgulanarak  gündemlerine taşırken; Almanya Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Lars Klingbeil de tepki gösterdi.

İmamoğlu’nun gözaltına alınmasını Türkiye’nin demokrasisine “ağır bir saldırı” olarak değerlendiren Klingbeil, “Türkiye’deki en büyük muhalefet partisinin Cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edilmesine günler kala, Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanması demokrasiye saldırıdır. Benim ve SPD’nin Ekrem İmamoğlu ve diğer tutuklananların yanında ve dayanışma içinde olduğumuzu bildirmek istiyoruz. Keyfi davranışlar Türkiye’nin geleceği olmamalıdır” ifadelerini kullandı.

Klingbeil, tutuklamanın Türkiye’deki adil seçimler ve bağımsız hukuk devleti taleplerini yansıtmadığını belirterek, “Daha dün kendisinin üniversite diploması iptal edildi. Onu siyasi yarıştan saf dışı bırakma girişimi apaçık ortada. Türk hükümeti, adil seçimler ve bağımsız bir hukuk devleti istemediğini bir kez daha gösterdi” dedi.

SPD lideri, tutumun orantısız olduğunu ve bunun Türkiye genelinde güven ve itibarın dramatik sonuçlarla sarsılmasına neden olacağını da vurguladı.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP