DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

9915.62

0,23%
Soyer, Özel ve Tugay ile ilk kez yan yana geldi

Soyer, Özel ve Tugay ile ilk kez yan yana geldi

ABONE OL
23:55 - 12/03/2024 23:55
Soyer, Özel ve Tugay ile ilk kez yan yana geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

CHP’de aday belirleme sürecinde aralarında gerilim yaşanan mevcut CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay ilk kez biraraya geldi. Özel’in iki günlük İzmir ziyaretinin ilk gününde İzmir Ticaret Odası’nın evsahipliğinde düzenlenen iş dünyası buluşmasında, üç siyasetçi yan yana fotoğraf verdi.

Yeniden aday gösterilmemesinin ardından CHP’de aday belirleme sürecine yönelik itirazlarda bulunan Soyer, CHP’nin İzmir Büyükşehir adayı Cemil Tugay’a destek vermek yerine İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na desteğe gitmişti. İki isim arasında tartışma başlatan bu hamlenin ardından, Soyer ve Tugay ilk defa Özel’in katıldığı toplantıda yan yana geldi.

“Umarım değişim sloganıyla başlayan yenilenme sürecine dönüşümle devam edilir”

Toplantıda konuşan Soyer, belediye başkanlığı görevinin ardından mücadelesine devam edeceğini söyleyerek, “Umarım değişim sloganıyla başlayan yenilenme sürecine dönüşümle devam edilir. İzmir’de ektiğimiz her bir tohumun takipçisi olmaya, mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Halkın talepleri yegane yol göstericimiz olacak. Demokrasinin kalesi olan ve Türkiye’deki en güzel uygulamalarını ortaya koyan İzmir’deki bu şanlı mirası tüm Türkiye’ye yaymak için son nefesime kadar çalışacağım. Mutlaka başaracağız, birlikte başaracağız” dedi.

İzmir’de belediye başkanlığı döneminde icraatlarını anlatan Soyer, “Bu mirasa sahip çıkılacağına inanmak istiyorum” ifadesini kullandı.

“Şehrimizi rant peşinde koşanlara peşkeş çekmedik”

Tunç Soyer, “2019’da mazbatamı alırken bu şehir için canla başla çalışacağıma söz vermiştim. Projelerimizi yüzde 87’lik bir oranla başarmış olmanın ve buna 15 proje eklemiş olmanın gururunu yaşıyorum. Ekonomik kriz her geçen gün derinleşirken bunu hiçbir zaman mazeret göstermedik. Şehrimizi rant peşinde koşanlara da peşkeş çekmedik. Beş yılda uluslararası finans kuruluşlarından 1 milyar euro üzerinde finansman getiren tek belediye olduk. Her yıl belediye bütçesinin yüzde 40’ını yatırımlara ve vizyon projelere ayırdık. Daima çok renk, çok ses, çok nefesten yana olduk. 100 yıllık cumhuriyetimizin değerlerini savunmak için her zaman en önde yer aldık” diye konuştu.

Soyer, merkezi yönetimin İzmir’in ödediği verginin karşılığı olan kaynağı belediyeye ayırmadığını savunarak “İzmir’den kırk alıp bir verdiler, İzmir nispi olarak fakirleştiriliyor” dedi.

“Halka daha yakın olan siyasetçilerin daha fazla var olduğu bir dönemi birlikte başlatacağız”

Soyer’in ardından söz alan CHP’nin büyükşehir belediyesi adayı Tugay ise konuşmasına Soyer ve mevcut ilçe belediye başkanlarına teşekkür ederek başladı.

Tugay, “Siyasetin halktan kopmasına karşı partimizde Sayın Genel Başkanımız önderliğinde bir değişim süreci başlattık. Tunç başkanımızın da deyişiyle, bu değişim bir dönüşümle tamamlanacak. Kadınların, gençlerin, çağdaş düşünceye sahip siyasetçilerin, halka daha yakın olan siyasetçilerin, günün teknolojisini, bilgisini kullanan siyasetçilerin daha fazla var olduğu bir dönemi birlikte başlatarak toplumun talebini karşılayacağız. Bu değişim ve dönüşüm sürecini İzmir’den başlatmak İzmir’e çok yakışacaktır. Partimizin üst kurumlarının takdiriyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak, birbirinden değerli 30 belediye başkan adayı arkadaşımızla birlikte bunun farkında olacağız” şeklinde konuştu.

İş dünyası temsilcilerine seslenen Tugay, seçilmesi halinde hayata geçireceği projelerini de anlattı.

Soyer-Tugay arasında fotoğraf polemiği

Cemil Tugay, İmamoğlu ile poz vererek destek açıklamasında bulunan Soyer hakkında, “Bir dakika yanımda durmayan belediye başkanımız başka şehirde, başkaları için çalışıyor” demişti. Tugay, Tunç Soyer’in kendisiyle fotoğraf vermek istemediğini de öne sürmüştü.

Soyer ise Tugay’ın eleştirilerine, “Kendisini tüm açılışlara davet ettik ancak binlerce İzmirli’yle buluştuğumuz etkinliklerin hiçbirine gelmedi, yine kendisiyle iki defa randevulaştık ancak bunlar da kendisi tarafından iptal edildi” diye yanıt vermişti.

Soyer, aday gösterilmemesinin ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in birlikte çalışma teklifini kabul etmemesine karşın İBB Başkanı İmamoğlu, Soyer için “Tunç başkanımız benimle İstanbul’da biraz çalışacak” demişti.

Tugay’la yan yana gelmesinin öncesinde Soyer son çıkışını İzmir’de seçim anketleriyle ilgili yaptı. Tugay’ın anket sonuçlarına göre İzmir’de AK Parti’ye “fark attıklarını” açıklamasına karşın Soyer, “İzmir’de fark kapanıyor, endişeliyim” açıklamasında bulunmuştu.

Özel CHP’li adaylarla ilgili ikna çabasına İzmir’den devam etti

İzmir İş Dünyası Buluşması’nda konuşan CHP lideri Özel ise, CHP’de krize yol açan aday belirleme yöntemiyle ilgili ikna çabalarını İzmir’de bir kez daha sürdürdü. Adaylar belirlenirken memnuniyet anketlerine başvurduklarını söyleyen Özel, adaylar arasında kadın ve gençleri öne çıkarmaya çalıştıklarını da anlattı.

Tunç Soyer ve İzmir’deki diğer ilçe belediye başkanlarına teşekkür ederek sözlerine başlayan Özel, “CHP çok güçlü bir ekip. CHP’liler önceki görevleri, şu anki görevleri ve gelecekteki görevleri itibariyle motivasyonları makam, koltuk olmayan kişilerdir. Onların motivasyonu vatan sevgisi, ülke sevgisidir, bayrak sevgisidir, Atatürk sevgisidir” dedi.

AB sürdürülebilirlik raportöründen Özel’e “Tugay tebriği”

Özel, Tugay’ın aday belirlenmesinin ardından “Avrupa Birliği sürdürülebilirlik raportöründen tebrik aldığını” anlattı: “Geçtiğimiz günlerde birisi bana dedi ki; ‘Cemil Tugay’ı nereden buldunuz?’ ‘Allah Allah’ dedim, ‘Herhalde kızdı, bir şey var’. Olur ya, her siyasetçinin bir sevmeyeni vardır. ‘Ben Avrupa Birliği’nin sürdürülebilirlik raportörüyüm’ dedi. ‘Türkiye’de yerel yönetimlerde sürdürülebilirlik lafını duyan bilen yüzde 20. ‘Yapacağım’ diyen onun da yüzde 20’si. Tam olarak uygulayan ve sürdürülebilirlik noktasında bugünden Avrupa Birliği’ne girebilmiş tek belediye Karşıyaka Belediyesi. Bu adaylıktan dolayı sizi tebrik ederim’ dedi. O zaman bir oh çekip ‘beni bir anlayan çıktı’ dedim”

“Mevcut cumhurbaşkanı şu an rotayı değiştiriyor”

Özel, toplantıda konuşan Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar’ın “Aslında İzmir sanıldığı gibi hiçbir siyasi görüşün hakimiyeti altında değil. Yerelde esas olan İzmirli’nin, halkın aldığı hizmettir. Biz hizmete bakıyoruz” sözlerine de yanıt verdi.

Özel, “‘Hizmete bakarız’ evet ama bir de rota meselesi var. Bu ülkeye, ülkenin birinci cumhurbaşkanı bir rota çizdi. Mevcut cumhurbaşkanı şu an rotayı değiştiriyor. ‘Avrupa Birliği bize lazım değil’ diyor. Nereye gidecekmiş, Şanghay İşbirliği Örgütü’ne. Kişi başı ortalama gelir 4 bin 500 dolar. Güçlü parlamentolar, mütevazi liderler, zengin bir halk, demokrasi ve hukuk güvencesinden, bugün İzmir’e başka bir rota teklif edenlerin gösterdiği yerde, fakir halk, zengin liderler, olmayan demokrasi ve kuvvetler birliği var. Bu seçimi kimin kazanacağını seçerken rotaya karar veriyorsunuz” dedi.

Özel konuşmasında Millet İttifakı çatısı altındaki siyasi partilerin kendi adaylarıyla seçime katılması nedeniyle diğer parti seçmenlerine “sandık ittifakı kurarak CHP’li adaylara oy verme” çağrısını da yineledi.

İzmir iş dünyasına seslenen Özel, “CHP’nin yatırımlara karşı çıkan ‘istemezükçü’ bir parti olduğu ithamlarını” reddettiğini söyleyerek, ekonomideki gelişmeleri de eleştirdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, CHP liderinin konuşması sırasında Kütahya’daki halasının rahatsızlandığını gerekçe göstererek toplantıdan ayrıldı. Özel, İzmir Ticaret Odası’ndaki toplantının ardından Bayraklı’da halkla buluştu, Bornova’da halkla birlikte iftar yaptı.

VOA tarafından geçilen Soyer, Özel ve Tugay ile ilk kez yan yana geldi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Soyer, Özel ve Tugay ile ilk kez yan yana geldi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Soyer, Özel ve Tugay ile ilk kez yan yana geldi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.