Sosyal medya hayatımızı büyük etki altına aldı

Sosyal medya hayatımızı büyük etki altına aldı

ABONE OL
21:57 - 14/08/2022 21:57
Sosyal medya hayatımızı büyük etki altına aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Nürnberg’de ‘‘Sosyal Medyanın Hayatımıza Etkileri ‘‘konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz ve Eğitim Ataşesi Dr. Mune Savaş’ın da hazır bulunduğu toplantıda Müsiad Kuzey Bavyera Nürnberg Üyesi Eğitim Uzmanı aynı zamanda Türk Sivil Kuruluşlarının bazı toplantılarında Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Hermann’a da tercümanlık yapan Halil Cesur şunları söyledi:

“İnsanların çoğunda sosyal medya bağımlılığı oluştuğunu, çoğu insanın sosyal medya da sürekli çevrim içi olma baskısı yaşadığını, uyku düzeninin bozulduğunu ve bundan dolayı da gerek iş dünyasında gerekse de okul da sorunlar yaşandığını belirtti. Herkesin bir sosyal medya hesabının olduğu bir dönemde, insanların ağ içerisinde iletişim şekline ve kurallarına dikkat etmelerinin hayati önemi vardır!”

Sosyal medyada mesajlar farklı algılanıyor

Sosyal medya da ağ dahilinde olan insanlar genelde birbirleriyle sessiz iletişim halindedirler. Bu sebeple de insanların sosyal medya da kendilerine gelen mesajları veya paylaşımları farklı şekilde algılayabiliyor. İnsanlar iletişim halindeyken birbirlerini görmedikleri ve bundan dolayı da vücut dili ve yüz ifadesini çoğunlukla göremezler. Dolayısıyla da okuduklarını ve gördüklerini kendilerine göre yorumlarlar. Bu da insanlar arasında çoğu zaman küskünlüklere yol açar. Hemen herkesin bir sosyal medya hesabının olduğu bir dönemde, insanların ağ içerisinde iletişim şekline ve kurallarına dikkat etmelerinin hayati önemi vardır.

Tüfek icat oldu, mertlik bozuldu

İnsanlar yakın geçmişe kadar sohbetleri, tartışmaları, kavgaları mümkün olduğunca yüz yüze yaparlardı. Sosyal medyanın etkileri yüzünden durum çok farklılaştı. İnsanlar birbirleriyle iletişime girmekten kaçınır ve birbirlerine karşı duyarsız hale geldiler. Sosyal medya insanların egolarını doyurmaları için tüm imkanları sağlayan bir ortam haline geldi. Örneğin, kavgalar, intikam almalar, entrikalar, kıskançlıklar, dijital küskünlükler sosyal medya ortamına taşınmış durumda. Mahremiyet duygusunun azaldığını, kavgaların ve düşmanlıkların ulu orta herkesin gördüğü ortamlara taşındı. Hemen herkes ilgisizlikten şikayetçi fakat çoğu insan ilk adımı karşıdan bekliyor. Yüz yüze iletişimin kalmadığı bir zaman diliminde, insanların kendileri ortamlara yakınlaşmadıkça, yalnızlaşma sürecinin hızlanacağı kesin olacaktır. Bu durum insanların yalnızlıklarını daha da çok sosyal medya ya sığınmalarına sebep olduğu gözlemlenmektedir.

Sosyal medya bilinçsiz kullanıldığında sonuçları olumsuz olabilir

Sosyal medyanın etkili ve doğru kullanıldığın da ise, büyük faydalarının olduğunu sözlerine ekleyen Cesur, özellikle gençlerin sosyal medya kullanımı konusunda çok girişken, etkili olduklarını ve çoğu zaman da bilinçsiz kullandıklarını, bundan dolayı da gençlerin bu tür ortamlar da hata yapma olasılığının yüksek olduğunun belirterek, gençlerin iş veya meslek yeri başvurusu yaptığında, çoğu işverenin başvuranın sosyal medya hesabına bakarak bir izlenim oluşturduklarını söyledi.

Sosyal medya ağlarda, herkesin kolayca görebileceği uygun olmayan resimler paylaşanların, uygun olmayan tavırlar sergileyenlerin, sosyal medya da davranışlarını gözden geçirmelerini tavsiye eden Cesur, zamanla ahlak anlayışının da değiştiğini, eskiden hoş karşılanmayan şeyleri insanlar normal karşılandığını sözlerine ekledi.

Sosyal medya hayatımızı büyük etki altına aldı

Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz’de toplantıda kısa bir konuşma yaptı. Deniz ‘‘Hızla gelişen ve değişen teknolojiye ayak uyadurmak durumunda olduğumuzu ve son yıllarda sosyal medyanın hayatımızı büyük etki altına aldığını belirtti. Eskiden mektup vasıtasıyla iletişim kurulduğunu, tüm duyguların büyük bir itinayla ve en güzel kelimeler seçilerek mektup kağıdına döküldüğünü söyledi. Benim gibi böyle bir dönemi yaşayanlar şu an ki sosyal medya üzeri kurulan, maalesef çoğunlukla düzgün olmayan ve itina göstermeden kurulan cümlelerle iletişim şekline alışmakta zorlanıyoruz, Güncel ve önemli bir konunun, çocuklarımıza ve gençlerimize anlatılması ve gözler önüne sergilenmesi gerekir dedi.

ha-ber.com/İlhan Baba/Nürnberg

 

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.