Sosyal Medya aracılığıyla 360 kadını birleştirdi

Sosyal Medya aracılığıyla 360 kadını birleştirdi

ABONE OL
21:56 - 20/10/2023 21:56
Sosyal Medya aracılığıyla 360 kadını birleştirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Nürnberg`de 4 Bayan ile başlayan Göçmen Kadınların çalışmaları ile göz dolduruyor.

Nürnberg İnterkulturel ödülüne layık görülen Göçmen Kadınlar Girişiminin kurucusu Ebru Sarı, çalışmalarını gazetemize anlattı.

2 Çocuk annesi Ebru Sarı, Girişimin, göçmen kadınların günlük yaşamda yollarını bulmaları için onlara destek olduğunu, eğitim ve kariyer fırsatları sunduklarını söyledi.

İşte, Nürnberg Başkonsolosu Fatma Taşan Cebeci’nin de kabul ettiği Göçmen Kadınlar Girişimi kurucusu Ebru Sarı’nın hikayesi.

BEN EBRU SARI

„Ben Ebru Sarı 2017 yılında eşimin işi nedeniyle Türkiye’den Nürnberg’e yerleştik 18 ve 11 yaşlarında 2 erkek çocuğu olan bir anneyim.

Nürnberg’e taşındığım zamanlar acaba benim gibi yeni göç etmiş birilerini bulabilir miyim umudu ile 4 yıl önce kurmuş olduğum sosyal medya grubumda ilk 4 kişi ile buluştuk birbirimizi tanıyıp burada destek olmaya başladık ve sonrasında son dönemde göç eden aileler ile grubumuz daha da genişledi. Hepsi Türk Kadınlardan oluşmakta Facebook grubumuzun yaklaşık 360 üyesi bulunmakta ve Bayern bölgesini kapsamaktadır.

Zaman zaman buluşmalar gerçekleştirip birbirimize bilgi paylaşımları yaptık ve sohbet ettik.

2023 yılı Ocak ayından itibaren ilk tanıştığım ve yol arkadaşım olan Arzu Mumcu İlarslan ile buluşmaları sosyal ve kültürel anlamda geliştirmek ve daha önce buraya göç etmiş kadınlarla arada bir köprü kurmak istedik.

Kültürladen-Loni-Übler-Haus da her ay bir etkinlik düzenlemeye başladık. Kadınların ve çocukların entegre olabilmeleri ve yeni geldikleri bu yerde onlara bir nebze destek olmak bize mutluluk verdi ve vermeye de devam ediyor.

Bu etkinliklerin sonunda interkulturell 2023 ödülüne layık görüldük.

Yakın zamanda dernek olmayı da düşünmekteyiz.

Grubumuzun kadınları ile birlikte umarız daha çok kadına ulaşır ve daha güzel işler çıkartırız.

Biz güzel bir slogan ile yola çıktık “Kadınlar dünyayı değiştirebilir ama önce Bayern” dedik.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN/ NÜRNBERG
Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.