‘Son Akşam Yemeği’ filminin galası Berlin’de yapıldı

‘Son Akşam Yemeği’ filminin galası Berlin’de yapıldı

ABONE OL
21:49 - 26/10/2023 21:49
‘Son Akşam Yemeği’ filminin galası Berlin’de yapıldı
1

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti ilan ettiği günün öncesindeki akşamı konu alan ‘Son Akşam Yemeği’ filminin galası oyuncuları ve yapımcılarının katılımıyla Almanya’nın Berlin’de yapıldı.

 

Almanya’nın başkenti Berlin’de gerçeklesen galaya katılan başrol oyuncuları Onur Tuna (Mustafa Kemal),  Pelin Akil (Latife Hanım), Yapımcı Selim Tuncer, yaratıcı yapımcısı Esra Seyrekbasan, senaristleri Ayla Hacıoğulları ile Vilmer Özçınar Berlinli sanatseverlerle filmi birlikte izlediler.

 

 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Berlin Büyükelçisi Beniz Uluer Kaymak ve eşi, Berlin Başkonsolosu İlker Okan Şanlı ve konsolos Mehmet İnanç Arslan, Türk-Alman İşverenler Birliği (TDU) Başkanı Remzi Kaplan ve eşi Şaziye Kaplan, Berlin-Brandenburg Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Olcay Başeğmez ile Berlinli iş insanları, sivil toplum kuruluşlarının üyeleri ve temsilcileri ile çok sayıda sinemasever vatandaşta filmi izleyenler arasındaydı.

 

Filmin Avrupa’da dağıtımını üstlenen AF Media tarafından yapılan gala gösterimi sonrası seyircilere hitap eden yapımcı Selim Tuncer, “100 yıl uzun bir süre. Bir devletin olgunluğa kavuşabilmesi için yeterli bir süre. Elbette tartışabiliriz elbette tartışılmalıdır ama artık tartışmayı müzakereye çevirmemiz lazım. Yepyeni ufuklara açılabilmemiz için müzakere etmeliyiz. Bu duyguyla böyle bir eser yaptık” dedi.

Filmde Atatürk’ü canlandırmanın kendisi için büyük bir onur olduğunu söyleyen oyuncu Onur Tuna, Berlinli seyircilere hitaben yaptığı konuşmada “Cumhuriyet’le yaşamış Cumhuriyet’le büyümüş ve onun devamını isteyen gözler görüyorum. Cumhuriyet 100 yıl 200 yıl hatta 500 yıl yaşayabilecek sağlam temellere sahiptir. Cumhuriyet bir ideolojidir ve bu ideolojiyi de getiren Mustafa Kemal Atatürk’tür” diye konuştu. Konuşmasıyla ayakta alkışlanan Onur Tuna, “Gönülden emek verdik ve inandık hikâyemize” dedi.

ha-ber.com/Haber ve Fotoğraflar/Hüseyin İşlek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
Tüm Yorumlar (2)
  • Zafer

    Onur Tunanın boyu yaklaşık 1.95 m.

    Yanıtla
    +0
    -0
  • Zafer

    Onur tuna sadece boyu ile maalesef Atatürk e uygunluk saĝlamadıĝını düşünüyorum.Atatürk 1.74 boyundaydı

    Yanıtla
    +0
    -0