Somali’de Bir CIA Görevlisi Öldürüldü

Somali’de Bir CIA Görevlisi Öldürüldü

ABONE OL
13:04 - 27/11/2020 13:04
Somali’de Bir CIA Görevlisi Öldürüldü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Amerika’da basına yansıyan haberlere göre, Somali’deki bir çatışma sırasında bir CIA görevlisi hayatını kaybetti.

New York Times gazetesinin haberine göre Amerika Merkezi Haberalma Teşkilatı CIA’in Özel Aktiviteler Merkezi’ne bağlı paramiliter grubuna bağlı kıdemli bir CIA çalışanı çatışmada hayatını kaybetti. CIA içerisindeki bu grubun en tehlikeli görevleri yerine getiren birim olarak biliniyor.

CNN haber kanalı da söz konusu CIA görevlisinin, geçtğimiz hafta hayatını kaybettiğini haber verdi.

ABD’nin Somali’de görevli 700 askeri bulunuyor ve bu askerler Somali ordusunun eğitiminde görev alıyorlar. Somali güçlerine özellikle El Şaab terör örgütüne karşı operasyonlarına yönelik eğitimler veriliyor.

Washington yönetimi bu ayın başında, El Kaide bağlantılı El Şaab örgütünün liderini, kara listeye almıştı. Grup, Ocak ayında Kenya’da 3 Amerikalının da ölümüne neden olan bir saldırı gerçekleştirmişti.

El Şaab örgütünün 3 ila 5 bin kadar militanının olduğu sanılıyor. Örgüt Somali’de hükümeti devirmek adına saldırılar yapıyor.

ABD Başkanı Donald Trump, Ocak ayında görevi yeni başkana devretmeden önce, Somali’deki ABD askerlerini de geri çekmeyi düşündüğünü söylemişti.

Başkanlığının ilk günlerindeyse Trump, Somali’deki askeri operasyonların genişletilmesi konusunda ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’a yetki vermişti.

ABD yönetimi tarafından Şubat ayında hazırlanan bir raporda ABD’nin ve diğer Afrika ülkelerinin desteği ve Somali ordusunun çabalarına rağmen El Şaab’ın ülkede güç kazanmaya devam ettiğine dikkat çekilmişti.

VOA tarafından geçilen Somali’de Bir CIA Görevlisi Öldürüldü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Somali’de Bir CIA Görevlisi Öldürüldü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Somali’de Bir CIA Görevlisi Öldürüldü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.