Solingen Faciası Unutulmuyor

Solingen Faciası Unutulmuyor

ABONE OL
18:44 - 27/05/2021 18:44
Solingen Faciası Unutulmuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Almanya’nın Solingen kentinde 29 Mayıs 1993 tarihinde Türk kökenli Genç ailesinin evinin aşırı sağcı kişiler tarafından kundaklanması sonucu yaşanan katliamın yıl dönümünde Ankara Ulus Meydanı’nda anma etkinlikleri düzenliyor.

Etkinlikler çerçevesinde 28 Mayıs 2021 tarihinde de YTB Başkanı Abdullah Eren tarafından bu alanda basın açıklaması gerçekleştirilecek.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti’nde bulunan Solingen kentinde 29 Mayıs 1993 tarihinde Genç ailesinin ”Untere Werner” adlı sokaktaki evinin aşırı sağcı kişilerce kundaklanmasının ardından yaşanan facianın yıl dönümünde bir dizi anma etkinliği düzenliyor.

YTB, aynı aileye mensup ve dördü çocuk beş Türk kökenli vatandaşın hayatını kaybettiği faciayı anmak ve Solingen Faciası özelinde Avrupa’da Türk vatandaşlarına yönelik saldırı ve hak ihlallerine karşı kamuoyu farkındalığı oluşturmak amacıyla Ankara Ulus Meydanı’nda bir alan oluşturdu. 29 Mayıs 2021 tarihlerine kadar ziyarete açık olacak alanda vatandaşlar saldırıya hedef olan Genç ailesinin evinin bir benzerini ziyaret edebilecek ve düşüncelerini ziyaretçi defterine aktarabilecek.

28 Mayıs 2021 tarihinde de YTB Başkanı Abdullah Eren tarafından bu alanda basına yönelik bir açıklama gerçekleştirilecek.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.