“SİZİNKİ BÜYÜMÜYORSA, RAKİPLERİNKİNİ KÜÇÜLTÜN”!

ABONE OL
13:10 - 11/04/2021 13:10
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Şimdi bir “hayat kadını” getirin aklınıza. Müşterisinin dikkatini çekmesi lazım. Güzel gözükmesi lazım.

Kaşa kalem, dudağa ruj gerekli. Saçlar yapılacak en iyisinden.

Peki “hizmet” sektörüne göre yaşınız ilerlemişse, ne yapmanız gerekir? İki yol çıkar önünüze. Ya pezevenginiz çok iyi olacak ya da makyaj malzemesini kaliteli alıp tıptan faydalanacaksınız.

Hani siyasette parti kurunca, medyadan destek istenir ya, öyle bir şey. Hep iyi tarafları gösterirler, kötülerin üstünü örterler. Sizi çok güzel gösteremese bile rakiplerinizi olduğundan kötü göstermeye yarar medya.

Tabi ki “tıptan ümit kesilmez”.

Estetik ilerledi, bir on sene daha katar “çalışma” hayatınıza.

Siyasette de estetik yapılır. Liderinizi daha büyük göstermeye makyaj yetmez ise, estetik tek çare. Daha önce estetik yaptırmışsanız, tekrar “siyasi göğüsleri “büyütmek imkânsız olabilir.

Fakat çözüm bitmiş değil. Sloganımızda hazır;

“SİZİNKİ BÜYÜMÜYORSA, RAKİPLERİNKİNİ KÜÇÜLTÜN “

Sesi sizden çok çıkıyorsa estetik ile sesini kısın rakiplerin. Size saç ektiremiyorsanız, rakiplere tüy dökücü sürerek kelleştirin. Siz kilo veremiyorsanız, onlar şişmanlasın. Siz doğrudan sapıyorsanız, onları yalana çekin.

“Küçültülmüş” rakipleri, sizi büyük göstermenin yanında ikinci bir iş olarak pazarlamada kullanın. Medya önünde sizi övsünler her fırsatta.

Sonrası mı? Gittiği yere kadar gider.

Son çare müşteri kalitesini düşürmek, fiyatlarda kampanya yapmak!

Hayat kadını “çaptan düşünce “parasız müşterilere yönelebilir son günlerinde. Beklentide çok olmaz.

Siyasetçide kendi vatandaşında beklentisi az olanları bulmalı. Kötü günleri düşünerek, beklentisi az olan seçmen kitlesini şimdiden “yaratmalı “!

Siyasetçi beklentiyi düşürürse, daha uzun yaşar. Mesela “Laik olsun yeter”, ya da “namaz kılsın yeter” denmeye başlanır ise mesele kolaylaşır. Kıtlıkta tek çeşit yemek vermeye benzer, mecburiyetten yerler.  Siyaseti de kıtlığa sokacaksın, “bu çalıyor da başka kime oy vereceğiz ki, alternatif yok “filan denmeye başladı mı işler “düzeliyor” demektir.

Ekonomiye, gelişmişlik düzeyine bakmayan yardımlarla yaşayan bir “muhtaç kitlesi” yaratmanız lazım. Kısacası sizde “siyasi güzellik” bitmeden, seçmen kitlesinin seviyesini ve eğitim düzeyini düşürmeniz lazım. Beklentisi az, eğitimi az taraftarlar yetiştirmelisiniz şimdiden.

Ya da namusunuzla hizmet edersiniz Memlekete ve beraber çıkarız güzel günlere.

Şimdi seçim sırası sizde!

 

 

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.