*** ”SinnEnergie” projesi yararlı oldu

*** ”SinnEnergie” projesi yararlı oldu

ABONE OL
20:08 - 13/08/2009 20:08
*** ”SinnEnergie” projesi yararlı oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

”SinnEnergie” projesi yararlı oldu

Almanya’da yaşayan göçmenleri enerji tasarrufu konusunda bilinçlendirmeyi amaçlayan ve nisan ayında başlayan ”SinnEnergie” (Anlamlı Enerji) projesinin yararlı olduğu bildirildi

Projenin sona ermesi dolayısıyla Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’nin (DİTİB) Köln kentindeki genel merkezinde düzenlenen basın toplantısında konuşan DİTİB Genel Başkanı Sadi Arslan, çevre konusunun manevi boyutuna değinerek, yeryüzünün insanoğluna bir hediye olduğunu ve korunması gerektiğini belirtti.

Çevrenin kirletilmemesi ve enerji israfı yapılmaması gerektiğinin Kur’an-ı Kerim’de ayetlerle ve Hz. Muhammed’in sözlerinde de yer aldığını kaydeden Aslan, bu konuda herkesin dikkatli olması gerektiğini ve bu bağlamda ”SinnEnergie” projesinin yararlı olduğunu ifade etti.

Proje sorumlularından Jürgen Baersch de proje kapsamında farklı dillerde hazırlanan broşürlerle Almanya’da yaşayan göçmenler için ev ve iş yerlerinde enerjiyi tasarruflu kullanma yöntemlerinin anlatıldığını belirterek, göçmenlerin de bu konuda duyarlı davranmalarını ümit ettiğini söyledi.


(A.A) Cüneyt KARADAĞ  

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.