“Silah değil, kalem kullanan yürekli insanlar yok edilemez”

“Silah değil, kalem kullanan yürekli insanlar yok edilemez”

ABONE OL
21:04 - 25/01/2024 21:04
“Silah değil, kalem kullanan yürekli insanlar yok edilemez”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Berlin-Brandenburg Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD-BERLİN) her yıl olduğu gibi bu yılda ADD’nin Kurucu Başkanı Prof. Muammer Aksoy ve Araştırmacı Gazeteci Yazar Uğur Mumcu ile Devrim Şehitlerin Anma Akşamı düzenledi. Anma akşamına yoğun ilgi oldu.

Anma toplantısının Konuşmacısı; Cumhuriyet gazetesi yazarı Zülal Kalkandelen idi.

ADD Berlin Başkanı Olcay Başeğmez’in açılış ve Selamlama konuşmasıyla başlayan, Demokrasi ve Devrim Haftası, Devrim Şehitleri için yapılan saygı duruşu ve hep birlikte okunan İstiklal Marşı’ndan sonra ADD gençlik temsilcisi Sarper Yavaş, karanlıklardan kurtulmanın yolu, demokratik, laik ve Tam Bağımsız Türkiye mücadelesinde, birleşilebilecek bütün güçleri, birleştirmek ana hedef olmalıdır çağrısını yaptı.

Türkiye’den konuk gazeteci ve yazar Zülal Kalkandelen, “Silah değil, kalem kullanan yürekli aydınlar yok edilemez” başlıklı bir sunum yaptı.

Zülal Kalkandelen konuşmasına laiklik ve demokrasi mücadelesinin önemini vurgulayarak, Kemalistlerin Cumhuriyeti ve devrimleri hangi şartlarda kurduklarını, Emperyalistlerin ve işbirlikçilerinin Devrimlere saldırılarını, Şeyh Sait isyanından günümüze kadar örnekleri ile anlatarak, Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Muammer Aksoy, Gaffar Okan`ın neden katledildiklerinin geniş bir analizini yaparak, Ülkemizin nasıl bir tehlike ile karşı karşıya olduğunu örnekleri ile anlattı.

Bütün yurtseverleri duyarlı olmaya ve örgütlenmeye çağırarak konuşmasını noktaladı. Kalkandelen” İkinci Cumhuriyetçiliğin Temelleri “kitabını imzalayarak okuyucularına sundu.

Sunumun ardından yazar Kalkandelen’in çağrısı ile salonda bulunan konukların bazıları yanlarında getirdikleri mumları, bazıları ise telefonlarının ışıklarını açarak, ‘Cumhuriyet Gazetesi’nin ‘Bir Mum da sen yok’ isteğini gerçekleştirdiler.

Türk Halk Müziği sanatçısı Ferhat Güneyli, konuşmaların ardından öncelikle ‘Uğurlar Olsun, Uğrular Olsun ve Yiğidim Aslanım Burada Yatıyor’ başta olmak üzere devrimci şarkılar ve türküler seslendirdi.

ha-ber.com/Haber ve Fotoğraflar/Hüseyin İşlek

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.