Sığacık sağlıklı uzun yaşam bölgesi olabilir

Sığacık sağlıklı uzun yaşam bölgesi olabilir

ABONE OL
11:50 - 22/09/2022 11:50
Sığacık sağlıklı uzun yaşam bölgesi olabilir
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’da sağlıklı yaşam turizmi alanında faaliyet gösteren kuruluşların yetkilileri ve spor insanları deneyimli turizmci Hüseyin Baraner öncülüğünde İzmir’e geldi. Turizmciler, Türkiye’nin ilk CittaSlow kenti olan Seferihisar’ın Sığacık yöresindeki Royal Teos Thermal Resort Clinic & Spa’yı ziyaret etti.

Turizmciler, 2013 yılından başlayarak Euphoria Aegean Seferihisar adıyla beş yıldızlı otel olarak hizmet verirken konaklamalı sağlık hizmeti verilen merkeze dönüştürülen tesiste incelemelerde bulundu. Tesisteki termal havuz, thalasso havuzu, saunalar, masaj, tuz odası, çamur banyosu, buhar odası, Türk hamamı, cilt bakımı, dizim tedavi merkezi, alternatif sağlık çözümleri sunan sağlık merkezi turizmcilerden tam not aldı.

Uzun yıllar turizm sektörüne ve uluslararası turizm hareketliliğine emek veren Hüseyin Baraner, sağlıklı yaşam turizmine imkan tanıyan sağlıklı uzun yaşam bölgeleri kurulması düşüncesinin Sığacık’taki beş yıldızlı tesiste uygulandığını görmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Özellikle yaşlıların ve ailelerin zaman zaman gelip sağlıklarını güçlendirebilecekleri yeni yaşam ve turizm alanları oluşturulmasına ihtiyaç duyulduğunu anlatan Baraner, şu görüşleri dile getirdi:

“Türkiye’nin ilk yavaş şehir unvanına sahip Seferihisar ve Sığacık, yüzünü tümüyle sağlık turizmine dönebilir. Bu bölge Türkiye’nin sağlıklı uzun yaşam bölgesi olabilir. İzmir ve Seferihisar turizmi için çok önemli bu projenin Sığacık’ta yaşama geçirildiğini görmek güzel. Royal Teos Thermal Resort Clinic & Spa sağlıklı uzun yaşam bölgesi anlayışıyla hizmet veren Türkiye’deki ilk tesis olma özelliği taşıyor. Enfes deniz manzarasıyla Sığacık’ın sağlıklı yaşam turizmi açısından Türkiye’de en uygun yer olduğunu düşünüyorum.”

Sağlıklı yaşam ve sağlık seyahatinde pazar lideri olarak tanımlanan FIT Reisen’in İş Ortağı Yöneticisi Karoline Schütze, “çok özel bir şehir” diye nitelediği İzmir’de özellikle Sığacık konusunda çok heyecanlandığını söyledi. “Dünyanın pek çok yerini gördüm ama atmosferden, şirin sokaklardan, dükkanlardan ve rahat restoranlardan o kadar etkilendim ki hemen bu bölgede tatil yapmak isterim” diyen Schütze, ağırlandıkları tesiste edindiği izlenimleri şöyle anlattı:

“Royal Teos Thermal Resort’ta turizm sektöründeki meslektaşlarımla birlikte güzel bir konaklama geçirdim. Sağlık turizminde şimdiden iyi yaklaşımları takip eden çok büyük bir otel. Artık her şey dahil bir otelden bir refah destinasyonuna temiz bir geçiş yaratmak gerekiyor. Büyük ve kompleks bir tesis. Genel olarak uluslararası sağlıklı yaşam turizmi yaklaşımına bağlılık var. Böylece sadece Türk ve Rus misafirleri değil, dünyadaki diğer tüm misafirleri de rahat hissettirecek potansiyel olduğu görülüyor.”

Almanya’da Türk seyahat acentelerinin kurduğu German Premium Travel Agencies (GPTA) Başkanı ve Benzer Touristik’in sahibi Osman Benzer, incelemelerde bulunduğu Royal Teos Thermal Resort’ta sunulan sağlık turizmine yönelik hizmetleri çok beğendiğini söyledi. Benzer, “Pandemiden önce sağlık hizmetlerinden sadece 60 yaş üstü insanlar yararlanır diye düşünüyorduk. Şimdi bu 30 yaşa, 30 yıl öncesine çekildi. Herkes sağlığa yatırım yapmak zorunda. Tesiste farklı terapi birimlerini deneyimleme imkanı bulduk. Sağlık turizmi açısından sahip olduğu önemli potansiyel mutlaka değerlendirilecektir” dedi.

Uzun yıllar Alman ve Türk futbol takımlarında forma giyen ve günümüzde Almanya’da teknik direktörlük yapan ünlü futbolcu Erdal Keser, Sığacık’taki Royal Teos Thermal Resort’ta incelemelerde bulunan heyette yer aldı. Keser, “Burası her yaş grubuna hitap ediyor. Her yaşta sağlığa dikkat etmek gerek. İçinde bulunduğu ortam, doğal termal suyu, işletme anlayışı ve kalitesiyle terapi merkezleri arasında gördüğüm en iyi tesislerden biri” diye konuştu. (Hüseyin Erciyas)

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.