Şekerbank’tan sanayiciye kredi desteği

Şekerbank’tan sanayiciye kredi desteği

ABONE OL
23:15 - 03/03/2021 23:15
Şekerbank’tan sanayiciye kredi desteği
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Şekerbank, Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyette bulunan sanayicilerin kredi ihtiyacına çözüm ortağı olabileceklerini belirtti.

Şekerbank Akdeniz Bölge Müdürü Ahmet Çapançatal ve Antalya Şube Müdürü Bora Şimşek, Antalya Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Ali Bahar’ı ziyaret etti.

Şekerbank olarak önceliklerinin sürdürülebilir kalkınma olduğunu ifade eden Çapançatal, şunları kaydetti.

‘’Kalkınmayı destekleme niyet ve iddiasını ortaya koyan pek çok banka var belki ancak sürdürülebilir kalkınmayı odağına özel olarak almış ve buna göre organize olmuş çok az banka var. Ülkemizin alanında, sektöründe, hinterlandında büyük, köklü ve öncü sanayicilerine ve tesislerine ev sahipliği yapan OSB’mizin, sürdürülebilir kalkınmanın da öncüsü olma sorumluluğuyla hareket ettiklerini takdirle izliyoruz.’’

Özellikle yenilenebilir enerji kaynaklarından faydalanarak maliyetlerini azaltma (Çatı GES), sıfır atık hedefi çerçevesinde atık yönetimi veya enerji tasarrufu temalı yatırımların finansmanında ilk akla gelen banka olmayı hedeflediklerini anlatan Çapançatal, ‘’Gerek OSB yönetimlerimizin gerek yatırımcı sanayicilerimizin gerekse de uygulayıcı firmaların bu alandaki çözüm ortağı olmaya talibiz, desteğe hazırız. Şekerbank sanayiciye desteğe hazır ve istekli…” dedi.

Antalya OSB Başkanı Ali Bahar ise finansman ihtiyacının büyümenin bir göstergesi olduğunu ve Bölge sanayicilerinin her daim finansmana ihtiyaç duyduğunu bildirdi.

Kamu ve özel bankaların üst düzey yönetimlerince Antalya OSB’ye gerçekleştirilen ziyaretlerin son dönemde bir hayli artığına dikkat çeken Ali Bahar, şöyle konuştu.

‘’Oluşan farkındalıktan, gösterilen ilgi ve destekten memnunuz. Üretim ile finansın birbirinden ayrılmaz bir bütün. Şekerbank’ın Antalya OSB sanayicileri nezdinde sanayi sektörünün gelişip güçlenmesi için gereken desteği sunmaya aday olduğunu belirtmesi, ülkemiz adına bir kazanımdır. Finansman ihtiyacı büyümenin göstergesidir ve Antalya OSB sanayicilerinin her daim finansman ihtiyacı vardır. Özellikle enerji alanında dışa bağımlılığımızı azaltacak Çatılara Özgürlük Projemiz kapsamında sağlanacak finansman desteği, sanayi üretiminin ve ihracatın artmasını, doğal kaynakların ve çevrenin korunmasını, dolayısıyla da geleceğimizin daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesine vesile olacaktır. Şekerbank’ın fabrika çatılarına kurulacak GES’ler için sanayicilerimize uygun şartlarda finansman desteği sunmayan hazır olduğunu belirtmesi, memnuniyetimizi bir kat daha artırmıştır.”

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.