*** ”Seçimlerde Türklerin oyları çok önemli”

*** ”Seçimlerde Türklerin oyları çok önemli”

ABONE OL
18:43 - 06/06/2009 18:43
*** ”Seçimlerde Türklerin oyları çok önemli”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

”Seçimlerde Türklerin oyları çok önemli”

Prof. Şen, ”Avrupa Parlamento Seçimleri, Türkiye’ye karşı çıkanlara ders vermek için bir fırsat. Bugünlerde 2 milyon Türk kökenli seçmenin oyları çok önemlidir” dedi.

TAVAK başkanı Prof. Dr. Faruk Şen, 4-7 Haziran 2009 tarihleri arasında 375 milyon Avrupalı seçmenin oy kullanacağı ve 736 parlamenterin seçileceği seçimlerde; 2 milyona yakın Türk kökenli seçmenin oy kullanacağını, dolayısıyla seçim sonuçlarına önemli bir etki yapacağını dile getirdi.

Faruk Şen açıklamasında; 27’lerin AB sınırları içinde 5 milyon 200 bin Türk kökenli göçmenin yaşamakta olduğunu ve bunların 2 milyon 800 bininin yaşadıkları ülkenin vatandaşı olduğunu anlattı. Şen; şöyle konuştu: “Yaş ortalaması olarak baktığımız zaman, 2 milyonun üzerinde seçmenin bu seçimlerde Avrupa parlamentosuna gidecek parlamenterleri seçecek. 15’lerin AB’sinde bugünkü Türk kökenli vatandaşların yapısına bakarsak, 5 milletvekilimizin Avrupa parlamentosuna gideceğini söyleyebiliriz. Ayrıca Bulgaristan’daki Türk kökenli Bulgar göçmenler de kendi ülkelerinde AB parlamentosu için ağırlıklarını koyacaklardır.”


Prof. Şen, “AB’nin hergeçen gün Türkiye’ye daha fazla çekince getirdiği bugünlerde 2 milyon Türk kökenli seçmenin oyları çok önemlidir. Bu nedenle hepimizin seçim sandığına gidip oyumuzu kullanıp, Türkiye’ye karşı çıkanlara bir ders vermemiz gerekiyor” dedi.


ha-ber.com
 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.