Schwandorf kurbanlarına iki minik anma töreni

Schwandorf kurbanlarına iki minik anma töreni

ABONE OL
20:31 - 17/12/2020 20:31
Schwandorf kurbanlarına iki minik anma töreni
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Belediye başkanı Feller, sabah, Nürnberg Başkonsolosu Deniz’de öğlen, kurbanları anarak, anıta çiçek bıraktılar.

32 yıl önce, 17 Aralık 1988 yılında, aşırı sağcı Josef S. tarafından Schwandorf’ ta, Almanya’daki ilk kundaklama olayında yanan evde hayatını kaybeden Fatma-Osman Can çifti ve oğulları Mehmet Can ile Alman Jürgen Hübener için her yıl düzenlenen anma töreni bu yıl, yürürlüğe giren sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle iki ayrı mini törenle yapıldı.

İLK ANMA BELEDİYE BAŞKANINDAN

Sabahın saatinde olayın yaşandığı yere gelen Schwandorf Büyükşehir Belediye Başkanı Andreas Feller, buraya dikilen anıtın önüne çiçek bırakıp dua etti. Belediye Başkanı Feller hayatını kaybedenleri unutmadıklarını bildirdi.

BAŞKONSOLOS SERDAR DENİZ’DE ÇİCEK BIRAKTI

Schwandorf kurbanları için öğle saatlerinde, Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz, DİTİB Camii Başkanı Mustafa Eraslan ile birlikte anıtın önüne çiçek bıraktılar ve saygı duruşunda bulunuldu. Din Görevlisi Yaşar Yıldız ise, ölenler için dua etti.

ACIMIZ HEP AYNI

Anne, baba ve erkek kardeşini kaybeden Leyla Kellecioğlu, „Acımız hep aynı hiç değişmedi “derken, Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz’de „Schwandorf’ta başladıktan sonra günümüze kadar süregelen ırkçı saldırıların bir daha tekrarlanmamasını temenni ediyoruz “diye konuştu.

 

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.